Tavoite

Kampanjalla haluttiin kasvattaa nuorelle epäpuhtaalle iholle tarkoitetun Sebamed Clear Face -sarjan myyntiä. Markkinointiviestinnän tavoitteena oli saada nuoret innostumaan tuotteista, ja aktivoida heidät tai heidän vanhempansa ostamaan sarjan tuotteita apteekista. 

Kohderyhmä

Kampanjan kohderyhmänä olivat 15–25-vuotiaat. Mediaksi valittiin Demi, joka tavoittaa nuoret tehokkaasti verkossa ja printissä. Lehdellä on 135 000 lukijaa ja kokonaistavoittavuus Demi.fin kanssa on 240 000. Lukijoista 48 % on 15–25-vuotiaita.

Ratkaisu

Kampanjaan luotiin laaja monimediaratkaisu konseptilla Ihonhoitohaaste. Kampanjan kasvoina toimivat Demin tubettajat Elisa Malik ja Eerika Haikonen, jotka haastettiin testaamaan Sebamed Clear Face -tuotteitaMukaan valittiin vaikuttajat, joiden kanaviin ja persoonaan brändi sopi ─ toinen heistä oli jo uskollinen käyttäjä.

Vaikuttajien omien kanavien lisäksi kampanja jalkautettiin laajasti Demin kanaviin. A-lehtien natiivimainonnan tuotantotiimi kuvasi sekä haastatteli tubettajat ja tuotti sisällöt kampanjasivulle, advertoriaaliin printtiin, display-mainontaan, sponsoroituun artikkeliin Demi.fihin ja sosiaaliseen mediaan.

Sebamed-kampanjasivu rakennettiin Demi.fihin (kaupallinen Demilä). Se sisälsi monipuolista tietoa Clear Face -tuotteista, ihonhoidosta ja kilpailun. Kampanjasivulle ohjattiin liikennettä Demi.fihin luotujen sisältöjen kautta sekä Facebook-, Instagram- ja Snapchat-nostoilla ja display-mainonnalla.

Elisa Malik ja Eerika Haikonen tuottivat kampanjasisältöä omilla kanavillaan. Aiheet olivat heille ja brändille luontevia. Elisa esitteli videollaan iltarutiinejaan ja Eerika kertoi parhaat vinkkinsä ihonhoitoon. Lisäksi hyödynnettiin tubettajien Instagramia ja Snapchatia.

Kampanjan tavoittavuutta maksimoitiin advertoriaalilla, joka julkaistiin Demi-lehdessä. Lisäksi kohderyhmää aktivointiin Kauneus & Terveys -uutiskirjeellä, joka ohjasi osallistumaan Sebamed Clear Face -tuotepakettien arvontaan. Uutiskirjeellä on noin 47 000 tilaajaa.

Tulokset

Videoita katsottiin yli 86 000 kertaa. Kampanjasivu keräsi lähes 6 000 sivulatausta ja sivulla vietettiin aikaa yli 7 minuuttia aikaa. Kampanja tavoitti jo pelkällä printillä ja displaylla kohderyhmästä joka viidennen ja OTS oli 5,1.

Kampanjasivuilla vierailleista vastaajista 74 % koki kampanjasivun lisänneen kiinnostusta tuotetta kohtaan. Tämän seurauksena 48 % haki/ aikoi hakea lisätietoa ja 49 % osti/aikoi ostaa tuotteita. Useimpien tuotesarjan tuotteiden myynti kasvoi merkittävästi syyskuun 2016 aikana verrattuna edellisvuoteen ─ jopa 48 %.

 

Kampanjatutkimus osoitti, että mitä enemmän kampanjan mainoksia kuluttaja näki, sitä  paremmin kampanja jäi mieleen ja sitä suurempi vaikutus kampanjalla oli aktivointiin. Lehdellä, verkolla, videoilla ja kampanjasivustolla oli omat roolinsa kampanjassa. Monikanavaisena vaikuttajamarkkinointikin tehoaa paremmin ja saavuttaa laajemman kohderyhmän!

Kiinnostuitko?

Kysy A-lehtien mediamyynnistä lisää vaikuttajamarkkinoinnista ja erilaisista natiivimainonnan ratkaisuista. Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi tai p. 050 4144 200 tai mediamyynti@a-lehdet.fi.