Usein kysyttyä myyntineuvottelijan työstä

Millaista on myyntineuvottelijan työ?

Myymme puhelimitse A-lehtien lehtiä täydellä sydämellä, ihmiseltä ihmiselle. Vaikka työsi myyntineuvottelijana on itsenäistä ja omalla panoksellasi vaikutat ansioosi vahvasti, et silti ole yksin. Työpäivä alkaa yhteisellä avauksella jossa sovitaan päivän soitettavat jokaiselle henkilökohtaisesti, käydään läpi tärkeitä yhteisiä asioita ja saadaan vinkkejä työkavereilta ja esimieheltä. Jokaisessa myyntitoimistossamme yhteishenki on loistava. Nauru, iloisuus ja yhdessä tekeminen on meille tärkeää. Hyvien esimiesten, avuliaiden työkavereiden ja koulutusten ohella työtäsi helpottavat valmiit osoiterekisterit ja uusin tekniikka. Hoidamme kontaktit niin että asiakkaat tuntevat saavansa laadukasta, hyvää palvelua sekä totuudenmukaista tietoa lehdistämme - tyrkyttämättä.

Työaikasi on 6 tuntia päivässä kahdessa vuorossa, viikonloput ovat vapaat. Meillä on mahdollisuus myös osa-aikaiseen työsuhteeseen ja voimme neuvotella kanssasi myös pelkän ilta- tai päivätyön tekemisestä. Kesäloma-aikoina (touko-elokuu) on paikkoja myös kesätyöntekijöille.

Millaista koulutusta saan myyntityöhön?

Aloitat 1-2 päivän info-osuudella ja kun työsuhde solmitaan, sinua koulutetaan pari viikkoa joka päivä uusiin asioihin. Työpäivä alkaa 15 minuutin yhteisellä palaverilla ja esimiehet auttavat ja opastavat sinua työssäsi joka päivä myös tuon kahden ensimmäisen viikon jälkeen.

Millainen A-lehtien myyntitoimisto on työpaikkana?

A-lehdet on lämminhenkinen perheyritys, joka tarjoaa työntekijöilleen ison talon edut. Myyntitoimistojamme on 10 eri paikkakunnalla: Helsinki, Tampere, Nokia, Sastamala, Seinäjoki, Lapua, Kauhajoki, Alavus, Jyväskylä ja Saarijärvi – valitse niistä sinun arkeesi sopivin.

Toimistoissamme työskentelee 200 myyntineuvottelijaa. Joukkoomme mahtuu kaiken ikäisiä (opiskelijoista – eläkeläisiin) ja eri ammattiryhmistä tulevia henkilöitä: pankinjohtajasta entisiin hoito- tai kaupan alan työntekijöihin ja juuri opiskelunsa päättäneisiin tai niistä taukoa pitäviin nuoriin. Osa-aikaisena meillä toimii opiskelijoita tai lisäansiota haluavia. Kaikki myyntineuvottelijat ovat A-lehtien vakinaista henkilökuntaa. Monet ovat olleet mukana toimiston perustamisesta saakka. Ansiolomaa ja -rahaa yli 10 vuoden palveluksesta (ja sen jälkeen 5 vuoden välein) annetaan joka vuosi usealle myyntineuvottelijalle.

Mitä muita etuja A-lehdet tarjoaa?

A-lehteläisenä saat kaikki ison lehtitalon edut, vaikka päivittäinen työaikasi on vain 6 tuntia. Järjestämme vuosittain koko henkilöstölle koulutusta, erilaisia tapahtumia, kuten liikuntapäiviä ja matkoja. Vuosien mittaan reissuja on tehty mm. Ateenaan, Roomaan, Pariisiin, Kuubaan ja Etelä-Afrikkaan asti. Tuoreimmista matkoista ja tilaisuuksista on mukavia kuvia facebook -sivuillamme. Lisäksi saat:

 • Työkappaleet itsellesi kaikista lehdistämme (23 eri lehteä)
 • Viiden viikon kesäloman ja viikon talviloman
 • Liikunta- ja/tai kulttuurisetelit
 • Työterveyshuollon (koeajan jälkeen)
 • Hyvän palkan johon voit itse vaikuttaa – meillä ei ole palkkakattoa
 • Mainiot työkaverit ja reilun esimiehen
 • Mahdollisuus tehdä työtä myös Espanjan aurinkorannikolla tytäryhtiömme palveluksessa.


Paljonko työstä saa palkkaa?

Alusta saakka saat TES:n mukaista pohjapalkkaa ja provisiota joka päivän myynnistä ja erilaisia bonuksia. Meillä vähintään joka neljäs – kuudes asiakas tilaa jotain, me hoidamme A-lehtien asiakkuuksia!

Esimerkkejä päiväansiota:

 • myymällä 6 tilausta päivässä 40 € keskihinnalla päiväansio 76,20 € = 12,70 € tunnissa
 • myymällä 7 tilausta päivässä 40 € keskihinnalla päiväansio 81,80 € = 13,63 € tunnissa
 • myymällä 8 tilausta päivässä 40 € keskihinnalla päiväansio 89,80 € = 18,20 € tunnissa 
 • myymällä 10 tilausta päivässä 40 € keskihinnalla päiväansio 114,80 € = 19,13 € tunnissa


Esimerkkejä kuukausiansiosta - nämä kaikki 6 tunnin työpäivien mukaan!

 • 6 tilausta 40 € keskihinta päivässä - kuukaudessa palkkaa 1638 €

 • 7 tilausta 40 € keskihinta päivässä - kuukaudessa palkkaa 1813 €

 • 8 tilausta 40 € keskihinta päivässä - kuukaudessa palkkaa 2086 €

 • 10 tilausta 40 € keskihinta päivässä - kuukaudessa palkkaa 2778 €


Parhaimmillaan maksamme myyntineuvottelijoille kuukausipalkkaa 4500 – 6000 €.

Meillä on palkkatakuu:

 • Neljän kuukauden jälkeen palkkatakuuna 11,23 € tunnilta


A-lehdet on vastuullinen työnantaja ja meillä noudatetaan graafisen alan työehtosopimusta.

Millaisille asiakkaille soitetaan?

Hoidamme A-lehtien asiakkuuksia, joten lehtemme ovat heille tuttuja ja he ovat tottuneet tekemään lehtitilauksensa puhelimitse. Soittojärjestelmämme antaa tarvittavat taustatiedot asiakkaista.

Tavoitteemme on, että jokaiselle asiakkaalle löytyy sopiva lehti valikoimastamme. Kohderyhmästä riippuen keskimäärin joka kolmas – kuudes asiakas tilaa jotain.