Olet täällä

Finnish Design Shop listasi: tällainen Suomi-design kiinnostaa nyt ulkomailla

Kärjessä ovat Secto-valaisimet, astiat ja palovaroittimet. Muumimukeja halutaan Japaniin, Marimekon Oiva-astioita Yhdysvaltoihin ja Secton riippuvalaisimia Australiaan. Maailmalla jyllää skandinaavisen designin buumi, jonka ansiosta myös suomalainen muotoilu viedään käsistä.

VERKKOKAUPPA FINNISH DESIGN SHOPIN ulkomaisia asiakkaita kiinnostavat eniten Iittalan ja Arabian ajattomat kattaustuotteet. Hieman yllättäen myydyimpien tuotteiden kärkeen on kiilannut Marimekon vuonna 2009 lanseeraama Oiva-astiasarja, joka edustaa uudempaa Suomi-designia. Erityisesti amerikkalaiset ovat mieltyneet monikäyttöisiin Oiva-astioihin, australialaisia taas kiinnostavat Secto Designin valaisimet.

Finnish Design Shop vie suomalaista ja pohjoismaista designia kaikkialle maailmaan. Tähän mennessä tuotteita on toimitettu jo yli 80 maahan. Suomalaisen muotoilun arvostus näkyy esimerkiksi Japaniin lähtevien pakettien sisällössä.

”He ovat todellisia Suomi-faneja! Tänä vuonna olemme pakanneet Arabian Suomi 100 -mukin lähes joka kolmanteen Japaniin lähtevään lähetykseen”, kertoo Finnish Design Shopin myynti- ja markkinointipäällikkö Reetta Noukka.

Finnish Design Shopin myynnistä noin puolet tulee ulkomailta.

”Kärkimaitamme ovat Yhdysvallat, Australia sekä Japani ja niissä kaikissa on huomattava kasvupotentiaali. Toimitimme myös vastikään tilaukset Guadeloupelle ja Grönlantiin, joten skandinaavisen designin ystäviä löytyy yllättävistäkin paikoista”, sanoo Noukka.

”Suomalaisessa designissa kiehtovat modernius ja käytännöllisyys. Esimerkiksi Yhdysvalloissa suomalainen muotoilu linkitetään tanskalaiseen hyggeen ja minimalistisuuteen.”

Ulkomaille myydyt kotimaiset designtuotteet – Finnish Design Shopin TOP 10:

1. Marimekon Oiva-astiasto

2. Iittalan Teema-astiasto

3. Arabian Suomi 100 -mukit

4. Arabian Muumimukit

5. Secto Designin valaisimet

6. Jalo Helsingin palohälyttimet

7. Artekin Aalto-jakkarat

8. Iittalan Ultima Thule -lasisarja

9. Iittalan Aalto-maljakko

10. Eero Aarnio Originalsin Kupla-tuoli

 

(Lähde: Finnish Design Shopin myyntidata 2017)

Lisätiedot: myynti- ja markkinoinpäällikkö Reetta Noukka, p. 040 828 8004, reetta.noukka@finnishdesignshop.com

Kuvia Dropboxista: https://goo.gl/xcRWTZ

 

Finnish Design Shop on vuonna 2004 perustettu suomalainen designtuotteiden verkkokauppa, joka myy pohjoismaista designia kaikkialle maailmaan pääalueina Eurooppa, Yhdysvallat, Australia ja lukuisat Aasian maat. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 10 miljoonaa euroa. Finnish Design Shop kuuluu A-lehdet-konserniin. www.finnishdesignshop.fi