Olet täällä

Kesä on täynnä mahdollisuuksia markkinoijalle

Suomalaisten kesänviettoon sisältyy paljon mielenkiintoisia asioita, jotka on hyvä huomioida kesän markkinointitoimenpiteitä silmällä pitäen. Sisältö- ja analytiikkaosaajamme kokosivat datastamme haetuimmat aiheet käyttöösi.

Kevät on jo pitkällä, joten viherpeukalot etsivät kuumeisesti ohjeita muun muassa tomaatin, erilaisten sipulien, kesäkurpitsan ja pinaatin kasvattamiseen. Koska kesällä viihdytään ulkona, kesän puhdetöiden hauissa korostuvat terassit, pihalaatat- ja kivet.

Grillaamisen suosio ei näytä laantuvan ja viime vuosina suomalaisten grilleissä on paistettu erityisesti lohta, erilaisia vartaita ja ribsejä. Luonnollisesti kesän herkkuihin kuuluvat tuoreet kotimaisen sadon perunat ja muut vihannekset – unohtamatta ihania marjoja. Jälkiruokahauissa trendaavat britakakku, raparperipiirakka, mansikkakakku ja pavlova. Juomasekoituksissa sangria, mojito ja mansikkabooli pitävät kärkisijoja ja alkoholittomissa juomissa raparperimehu.

Kesällä suomalaiset miettivät myös paljon hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä asioita. Aurinkoiset kesät saavat pohtimaan auringonottoon liittyviä huolia, kuten ihosyöpää, melanoomaa, luomia ja pigmenttiläiskiä.

Ilmojen lämmetessä vähenevä vaatetus saa ihmiset kiinnittämään huomiota myös ulkonäköseikkoihin kuten turvotukseen, karvanpoistoon ja selluliittiin. Laihduttaminen ei kuitenkaan kuulu kesään. Enemmän haetaan kiinteytystä ja hoikistumista, jota yritetään vauhdittaa juoksemisella. Kesäterveyteen liittyvät myös erilaiset ötökät. Alkukesästä huolestuttavat punkit ja loppukesästä pohdiskellaan hyönteisten pistoja. Siitepöly- ja muut allergiat jatkuvat hauissa koko alkukesän.

Kesäkuukaudet ovat edelleen myös selkeästi suosituimpia kuukausia naimisiinmenolle. Verkosta etsitään ideoita häiden koristeisiin, karkkeihin sekä kutsu- ja kiitoskortteihin. Kesä on myös monien muiden ihmissuhdeasioiden aikaa ja kuluttajat tekevät paljon hakuja ihastumisesta, seksistä ja seksitaudeista sekä ehkäisyistä ja raskaudesta.

Hyödynnä mainostajan kesädut 

Kesä on loistavaa aikaa rakentaa viestiäsi vaikuttavien mediabrändiemme kautta. Teemme kaiken sisältömme aina asiakkaiden tarpeet edellä, ja tiedät varmasti minkälaisessa mediaympäristössä viestisi esiintyy. 

Katso tästä A-lehtien kesädut >>

Kysyttävää? Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi A-lehtien yritysasiakasmyyntiin tai palvelunumeroon 050 4144 200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen, niin otamme sinuun yhteyttä seuraavan työpäivän aikana.