Olet täällä

A-lehtien Terve.fi ja FinnGen-tutkimushanke viestintäyhteistyöhön

Koko Suomen kattava FinnGen-tutkimushanke on suomalaisten yhteinen tutkimus, jonka tavoitteena on auttaa ymmärtämään sairauksien syitä ja kehittää uusia hoitokeinoja genomi- ja terveystietoa yhdistämällä. Merkittävimmät löydökset voivat löytyä kenen tahansa näytteestä ja voivat auttaa ihmisiä ympäri maailmaa.

FinnGen ja A-lehdet aloittavat viestintäyhteistyön uudistuneessaTerve.fi-verkkopalvelussa. Viestintäyhteistyön avulla on tarkoitus jakaa tutkimustietoa sekä raportoida hankkeen etenemisestä terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille kuluttajille. Terve.fi-verkkopalvelussa oleva FinnGen-blogi on kerronnan muotona uusi, ainutlaatuinen tapa jakaa perinteisesti vain tutkijoiden saatavilla oleva tutkimustieto myös suurelle yleisölle.

FinnGen-hankkeen tuottama tieto jää suomalaisten biopankkien omistukseen ja on jatkossa tutkijoiden ja yritysten hyödynnettävissä. Tutkimuksen löydökset jalkautuvat aikanaan terveydenhuoltoon ja koko maailman käyttöön.

”Terve.fin missio on parantaa suomalaisten hyvinvointia ja terveyttä tarjoamalla korkealaatuista sisältöä ja ajankohtaista tutkimustietoa. FinnGen on ainutlaatuinen tutkimushanke Suomessa ja haluamme tarjota kuluttajille rajapinnan heitä koskettavaan terveystietoon”, A-lehtien terveyden liiketoimintajohtaja Tuuli Toivainen kertoo.

Hankkeessa hyödynnetään suomalaisten biopankkien keräämiä verinäytteitä ja tavoitteena on saada mukaan 500 000 suomalaista. Tutkimushankkeen arvioidaan kestävän kuusi vuotta ja sen budjetti on lähes 60 miljoonaa euroa. Hankkeessa on mukana merkittävä joukko lääkeyrityksiä.

”Haluamme jakaa mahdollisimman reaaliaikaisesti suomalaisille tietoa FinnGen-hankkeesta kanavassa, mikä tavoittaa parhaiten terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kuluttajat. Terve.fin blogissa voimme yhdistää vuorovaikutteisesti FinnGen-hankkeen asiantuntijat ja kansalaiset,” tutkimusjohtaja Aarno Palotie Helsingin yliopiston Suomen molekyylilääketieteen instituutista sanoo.

Lisätiedot:

A-lehdet Oy, liiketoimintajohtaja Tuuli Toivainen, +358 50 414 4556

FinnGen, Aarno Palotie, tutkimusjohtaja, +358 501 5915

 

Photo credit @ Jeremy Janin Visit Finland

 

FinnGen-tutkimushankkeen virallinen vastuuorganisaatio on Helsingin yliopisto. Helsingin yliopiston Suomen molekyylilääketieteen instituutti (FIMM), HiLIFE, koordinoi hankkeen tutkimusprojektiosiota. Hankkeessa ovat mukana lähes kaikki suomalaiset biopankit taustaorganisaatioineen, joten hanke kattaa koko Suomen. Helsingin Biopankki (HUS) koordinoi biopankkien näytekeräyksiä hanketta varten. Hanketta rahoittaa Business Finland sekä

A-lehdet-konserni on rohkea ja uudistuva mediatalo, joka on kasvanut asumisen ja terveyden asiantuntijaksi sekä digitaalisen vaikuttamisen edelläkävijäksi. A-lehdet-konsernin muodostavat emoyhtiö A-lehdet Oy ja sen tytär- ja osakkuusyhtiöt yhtiöt Finnish Design Shop Oy, Hyvinvoinnin Tavaratalo Oy ja Genero Oy. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 102,5 miljoonaa euroa.