Olet täällä

Case: Suomen Yrittäjät kannustaa nuoria naisia yrittäjyyteen

A-lehtien Suomen Yrittäjille tuottama Kohti unelmia -verkkojulkaisu kertoo erilaisista yrittämisen muodoista ja rohkaisee jokaista nuorta tavoittelemaan unelmiaan. Työ, opiskelu ja oman juttunsa löytäminen ovat keskeisiä teemoja Demissä ja Trendissä, mikä tarjosi luontevan lähtökohdan yhteistyöhön.

roosa puonti luyeye konssi matilda mannström marjaana jukkola

Haaste

Yrittäjistä vain kolmasosa on naisia. Suomen Yrittäjät haluaa kannustaa tyttöjä näkemään yrittäjyyden vaihtoehtona ja toteuttamaan unelmiaan.  

”On tärkeää, että naiset ovat mukana kehittämässä uutta ja vaikuttamassa tulevaisuuteen. Näihin lukuihin pitää saada muutosta. Suomi tarvitsee lisää erilaisia yrittäjiä: niin naisia, miehiä kuin maahanmuuttajiakin. Nyt kannustamme erityisesti nuoria naisia yrittäjiksi”, sanoo Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.  

Ratkaisu 

Rohkaisun ja inspiraation tarjoamiseksi Yrittäjät tuotti yhteistyössä A-lehtien nuorten naisten medioiden Demin ja Trendin kanssa nuorille suunnatun verkkojulkaisun yrittäjyydestä. Julkaisu kertoo erilaisista yrittämisen muodoista ja rohkaisee jokaista nuorta tavoittelemaan unelmiaan. 

Aineiston taustatyössä hyödynnettiin Demin tekemää ammatinvalintakyselyä (2019), joka selvitti nuorten odotuksia työelämästä. Kyselyn mukaan nuoret toivovat tulevaisuuden työnsä olevan hauskaa, vaihtelevaa ja luovaa. Lisäksi nuoria kiinnostaa työssä muiden auttaminen ja hyvä palkka. Suosikkiammatteja ovat esimerkiksi psykologi, lääkäri, näyttelijä, asianajaja, valokuvaaja ja kahvilan myyjä. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että yrittäjyys on tapa toteuttaa näitäkin ammattiunelmia. 

Toteutus 

A-lehdet suunnitteli ja tuotti Suomen Yrittäjille Kohti unelmia -verkkoaineiston, joka esittelee neljä erilaista ja modernia yrittäjätarinaa.  

Kohti unelmia -esitteessä tarinansa jakavat ammattipelaaja, pelimaailmassa nimellä Rosie River tunnettu Roosa Puonti, 27, korusuunnittelija Matilda Mannström, 25, tubettaja ja räppäri Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa, 27, ja toinen MÖ Foodsin perustajasiskoksista Marjaana Jukkola, 25.  

Puonti, Mannström, Konssi ja Jukkola kertovat työstään, tähtihetkistään, tulevaisuuden haaveistaan ja siitä, mitä yrittäjyys on heille mahdollistanut: Tehdä rakkaasta harrastuksesta ammatin, vaihtaa uraa, kokea vapautta ja toimia omien arvojen mukaisesti ympäristön parhaaksi – ja ennen kaikkea seurata unelmia. 

Kohti unelmia -esite on luettavissa ja ladattavissa sivulta omaduuniparasduuni.fi.

 

Mietitkö miten voit tehdä vaikutuksen kohderyhmääsi?

Ota yhteyttä A-lehtien yritysasiakasmyyntiin 050 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi, niin jutellaan lisää. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen tästä.