Haaste

Yrittäjistä vain kolmasosa on naisia. Suomen Yrittäjät haluaa kannustaa tyttöjä näkemään yrittäjyyden vaihtoehtona ja toteuttamaan unelmiaan.  

”On tärkeää, että naiset ovat mukana kehittämässä uutta ja vaikuttamassa tulevaisuuteen. Näihin lukuihin pitää saada muutosta. Suomi tarvitsee lisää erilaisia yrittäjiä: niin naisia, miehiä kuin maahanmuuttajiakin. Nyt kannustamme erityisesti nuoria naisia yrittäjiksi”, sanoo Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.  

Ratkaisu

Rohkaisun ja inspiraation tarjoamiseksi Yrittäjät tuotti yhteistyössä A-lehtien nuorten naisten medioiden Demin ja Trendin kanssa nuorille suunnatun verkkojulkaisun yrittäjyydestä. Julkaisu kertoo erilaisista yrittämisen muodoista ja rohkaisee jokaista nuorta tavoittelemaan unelmiaan. 

Aineiston taustatyössä hyödynnettiin Demin tekemää ammatinvalintakyselyä (2019), joka selvitti nuorten odotuksia työelämästä. Kyselyn mukaan nuoret toivovat tulevaisuuden työnsä olevan hauskaa, vaihtelevaa ja luovaa. Suosikkiammatteja ovat esimerkiksi psykologi, lääkäri, näyttelijä, asianajaja, valokuvaaja ja kahvilan myyjä. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että yrittäjyys on tapa toteuttaa näitäkin ammattiunelmia. 

Toteutus

A-lehdet suunnitteli ja tuotti Suomen Yrittäjille Kohti unelmia -verkkojulkaisun, joka esittelee neljä erilaista ja modernia yrittäjätarinaa.  Aineistossa tarinansa jakavat ammattipelaaja, pelimaailmassa nimellä Rosie River tunnettu Roosa Puonti, 27, korusuunnittelija Matilda Mannström, 25, tubettaja ja räppäri Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa, 27, ja toinen MÖ Foodsin perustajasiskoksista Marjaana Jukkola, 25.

Nuoret yrittäjät kertovat työstään, tähtihetkistään, tulevaisuuden haaveistaan ja siitä, mitä yrittäjyys on heille mahdollistanut: Tehdä rakkaasta harrastuksesta ammatin, vaihtaa uraa, kokea vapautta ja toimia omien arvojen mukaisesti ympäristön parhaaksi – ja ennen kaikkea seurata unelmia. 

Kohti unelmia -esite on luettavissa ja ladattavissa sivulta omaduuniparasduuni.fi.

Mietitkö miten voit tehdä vaikutuksen kohderyhmääsi?

Ota yhteyttä A-lehtien yritysasiakasmyyntiin 050 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi, niin jutellaan lisää. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen tästä.