17-vuotias Jenny Vu hyppää Demin päätoimittajaksi Planin Girls Takeover -tempauksessa

17-vuotias Jenny Vu hyppää Demin päätoimittajaksi Planin Girls Takeover -tempauksessa
Valtauspäivänä Jenny Vu toimii nuorten äänitorvena ja herättää keskustelua tasa-arvosta työelämässä. Demiä kustantava A-lehdet on mukana kampanjassa, jossa tytöt astuvat johtajien saappaisiin osana YK:n kansainvälisen tyttöjen päivän juhlintaa 11. lokakuuta.
Julkaistu 23.9.2020

A-lehtien Päivi Lehtomurto luovuttaa paikkansa päiväksi 7. lokakuuta, kun 17-vuotias Jenny Vu astuu nuortenmedia Demin päätoimittajaksi.

Valtaus on osa lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin tempausta, joka nostaa esiin tyttöjen kohtaaman syrjinnän ja heidän valtavan potentiaalinsa. Suomessa neljättä kertaa järjestettävän Girls Takeoverin teemana on teknologian vaikutus tasa-arvoon. Tytöt ja naiset on saatava mukaan myös kehittämään teknologiaa, ei vain käyttämään sitä.

"Hain mukaan, koska tykkään vaikuttaa. Minulle on tärkeää, että tyttöjä ja poikia kohdellaan samalla tavalla. En ole perehtynyt teknologiaan, mutta olen kiinnostunut oppimaan. Meitä tyttöjä pitäisi innostaa rikkomaan rajoja ja kokeilemaan uutta", Jenny Vu sanoo.

Valtauspäivänä Jenny käy keskusteluja Demin toimituksen ja A-lehtien IT- ja teknologiatiimeissä työskentelevien naisten kanssa siitä, miten tätä tavoitetta voi edistää sekä tulevissa mediasisällöissä että A-lehtien työntekijöiden arjessa.

Myös Demin aktiivinen someyleisö osallistuu päivän kulkuun esittämällä kysymyksiä, kertomalla kokemuksiaan ja ehdottamalla, millaisia vaikuttamistempauksia Jenny Vu tekisi päätoimittajana.

"On hienoa olla mukana Girls Takeoverissa juuri tänä vuonna, sillä tytöt ja teknologia on aihe, jonka parissa olemme tehneet pitkään töitä Demissä. Meille on tärkeää ravistella vanhentuneita sukupuolistereotypioita ja auttaa jokaista nuorta tekemään omannäköisiään valintoja urapolullaan", Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto sanoo.

Nuorille aidosti valta vaikuttaa

Tempaukseen on valittu yrityksiä ja instituutioita, jotka voivat toimillaan vaikuttaa teknologisiin ratkaisuihin ja tyttöjen mahdollisuuksiin käyttää ja kehittää niitä. Tempauksen tavoitteena on, että tytöt pääsevät aidosti ja merkityksellisesti vaikuttamaan päivän aikana tehtäviin päätöksiin.

Demin toimitukselle toimintatapa on tuttu: nuoret ovat muutenkin aktiivisesti mukana päätöksenteossa, ideoinnissa ja freetoimittajina.

"Kannustan antamaan nuorille valtaa ja vapauksia! Odotan innolla, millaisia uusia näkökulmia Jenny tuo mukanaan", Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto sanoo.

Plan International Suomen nuoret valtaavat Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurron lisäksi myös pääministeri Sanna Marinin, F-Securen toimitusjohtajan Samu Konttisen, Futuricen toimitusjohtajan Teemu Moisalan, Rovion toimitusjohtajan Kati Levorannan, Aalto-yliopiston rehtorin Ilkka Niemelän, Oulun yliopiston rehtorin Jouko Niinimäen sekä MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Tomi Einosen paikat.

Lisätiedot:

Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto, A-lehdet, paivi.lehtomurto@a-lehdet.fi, puh. 050 414 4664

Haastattelupyynnöt / Plan:

Plan International Suomen tiedottaja Inka Kovanen, inka.kovanen@plan.fi, puh. 050 336 4705

Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Työskentelemme yli 70 maassa.

Demi on median edelläkävijä, joka kehittää tulevaisuuden journalismia yhdessä Z-sukupolven kanssa. Se on enemmän kuin pelkkä lehti: Demin kanssa nuori pääsee osaksi yhteisöä niin Instagramissa, Demi.fissä kuin YouTubessakin. Demi käsittelee kaikkia teini-ikäisille tärkeitä asioita, ja jutut tarjoavat lempeitä näkökulmia, vertaistukea ja positiivista asennetta. Demi tekee vastuullista journalismia, jonka pohjalla on vahvat arvot. Demiä kustantaa A-lehdet Oy.

Kuva: Jenny Wu, kuvaaja Aaro Keipi