Lehtimainonta

Lehtimainonta
Katso tästä A-lehtien lehtien tekniset tiedot ja mainosten valmistus- ja toimitusohjeet.
Lehtien painopaikat ja tekniset tiedot 2024

Mainosmuodot

Lehtien postittamisessa tarvittavat nimi- ja osoitetiedot tulostetaan lehtien takakansiin mustesuihkutulostuksena (ink-jet). Osoitteelle tarvittava tila on lehden koko leveydeltä 30 mm takakannen yläreunassa.

Mainoskoot

Koot ovat puhtaaksileikattuja kokoja (mm), joihin on lisättävä 5 mm leikkuuvarat. Tekstiä ja muita oleellisia elementtejä ei tule sijoittaa 5 mm lähemmäksi leikkausreunaa.

  • Ryhmä 1: Avotakka, Eeva, Image, Kaikkien aikojen Joulu, Kaikkien aikojen Jouluherkut, Kauneus & Terveys, Kotivinkki, Mondo, Trendi, Unelmien Talo&Koti
  • Ryhmä 2: Apu, SuurApu, Apu Terveys, Ihana, Tuulilasi, Voi hyvin, Maku, Meidän Mökki, Meidän talo, Viherpiha

Aineiston valmistaminen

Sivukoko ja leikkuuvarat

Julkaisun kooksi on määriteltävä lehden puhtaaksi leikattu koko. Leikkuuvarat 5 mm yli puhtaaksileikkuun. Leikkuuvarat on syytä tehdä mainoksen kaikille reunoille, tarpeeton alue rajataan pois asemointivaiheessa. Tekstiä tai logoa ei tule sijoittaa 5 mm lähemmäksi puhtaaksileikkausta (julkaisun koko). Liimasidotuissa lehdissä on huomioitava myös selän vaikutus aukeaman yli menevissä teksteissä. Normaalisti 6 + 6 mm riittää.

Värimääritykset

Määrittele aina kaikki värit prosessiväreinä CMYK. Esimerkiksi PMS-värejä eri ohjelmat käsittelevät hieman eri tavoin. Kokonaisvärimäärä tulee rajoittaa maksimissaan 300 %. Mikäli kokonaisvärimäärä ylittää 300 %, korjaamme aineiston kokonaisvärimäärän automaattisesti.

Kuvien käyttö

Varmista kuviesi resoluution riittävyys. Aikakauslehdissä kuvan resoluution tulee olla vähintään 200 dpi ja maksimissaan 300 dpi. Kuvan laatu heikkenee jos nämä raja-arvot ylitetään. Kokonaisvärimäärä tulee rajoittaa maksimissaan 300 %.

Fontit

Adobe Type 1- ja Open Type -fontit ovat tuettuina järjestelmässämme. Kun lähetät aineistoa, joka on jossain muussa kuin PDF-formaatissa, muista liittää aineiston mukaan aina käytetyt fontit. Älä käytä True Type -fontteja. Konvertoi fontit aina poluiksi, mikäli se on mahdollista.

Linjojen paksuus

Hiuslinjojen käyttö ei ole suositeltavaa. Riippuen käytetystä tulostusresoluutiosta ja ohjelmasta linjojen todellinen paksuus vaihtelee. Määrittele linjojen paksuus joko pisteinä tai millimetreinä.

Tiedostomuoto ja -koko

Aineisto tulee toimittaa PDF-muodossa. Tiedoston maksimikoko on 50 mt.

Aineistojen toimitus

Aineistojen toimitusohjeet

Saat sähköpostiisi aineistolinkin, jonka kautta pääset toimittamaan kaikki samaan kampanjaan liittyvät aineistot. Siirry sähköpostiisi lähetetystä aineistolinkistä aineistoportaaliin.

1. Valitse tiedosto

Klikkaa Materiaalipyyntö-kuvaketta ja valitse ladattava aineisto tiedostoistasi. Voit myös raahata aineiston alueen päälle.

Aineiston tulee olla PDF-muodossa. Tiedoston maksimikoko on 50 mt. Tiedostonimi saa sisältää enintään 32 merkkiä. Hyväksytyt merkit: isot ja pienet kirjaimet ilman skandeja (A-Z ja a-z), numerot 0-9, välilyönti, väliviiva (-) ja alaviiva (_).

2. Aineiston tarkistus

Tiedostosi lähetetään palvelimelle ja tarkistetaan muutaman sekunnin kuluttua lähetyksestä. Kun lähetys on valmis, näet aineiston esikatselukuvan ruudulla.

Mikäli aineisto on virheellinen, järjestelmä ilmoittaa, että aineisto on hylätty. Näet aineiston hylkäyksen sivun oikeasta laidasta Yhteenveto-välilehdeltä. Hylkäyksen syy voi olla esimerkiksi väärä koko.

Tee aineistoon tarvittavat korjaukset. Lataa uusi aineisto klikkaamalla Vaihda aineisto ja valitse ladattava tiedosto tiedostoistasi. Voit myös raahata uuden aineiston alueen päälle. Uusi aineisto korvaa aikaisemmin lähetetyn aineiston.

3. Hyväksy aineisto

Kun olet toimittanut oikean aineiston ja järjestelmä on tarkistanut sen onnistuneesti, klikkaa Hyväksy.

Aineiston status muuttuu tilaan Valmis. Aineisto on toimitettu.

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää aineiston toimituksesta, ota yhteyttä A-lehtien yritysasiakasmyyntiin yritysasiakkaat@a-lehdet.fi.

Julkaistu 2.2.2019