Lehtimainonta

Lehtimainonta
Katso tästä A-lehtien lehtien tekniset tiedot ja mainosten valmistus- ja toimitusohjeet.
Lehtien painopaikat ja tekniset tiedot

Mainosmuodot

Lehtien postittamisessa tarvittavat nimi- ja osoitetiedot tulostetaan lehtien takakansiin mustesuihkutulostuksena (ink-jet). Osoitteelle tarvittava tila on lehden koko leveydeltä 30 mm takakannen yläreunassa.

Mainoskoot

Koot ovat puhtaaksileikattuja kokoja (mm), joihin on lisättävä 5 mm leikkuuvarat. Tekstiä ja muita oleellisia elementtejä ei tule sijoittaa 5 mm lähemmäksi leikkausreunaa.
  • Ryhmä 1: Apu Terveys, Avotakka, Eeva, Image, Kaikkien aikojen Joulu, Kaikkien aikojen Jouluherkut, Kauneus & Terveys, Kotivinkki, Mondo, Trendi, Unelmien Talo&Koti
  • Ryhmä 2: Apu*, Tuulilasi, Voi hyvin, Maku, Meidän Mökki, Meidän talo
  • Ryhmä 3: Viherpiha
* Suur-Apu-lehden aineistot toimitetaan Apu-lehden koossa ja skaalataan A-lehtien toimesta oikeaan kokoon.

Aineiston valmistaminen

Sivukoko ja leikkuuvarat

Julkaisun kooksi on määriteltävä lehden puhtaaksi leikattu koko. Leikkuuvarat 5 mm yli puhtaaksileikkuun. Leikkuuvarat on syytä tehdä mainoksen kaikille reunoille, tarpeeton alue rajataan pois asemointivaiheessa. Tekstiä tai logoa ei tule sijoittaa 5 mm lähemmäksi puhtaaksileikkausta (julkaisun koko). Liimasidotuissa lehdissä on huomioitava myös selän vaikutus aukeaman yli menevissä teksteissä. Normaalisti 6 + 6 mm riittää.

Värimääritykset

Määrittele aina kaikki värit prosessiväreinä CMYK. Esimerkiksi PMS-värejä eri ohjelmat käsittelevät hieman eri tavoin. Kokonaisvärimäärä tulee rajoittaa maksimissaan 300 %. Mikäli kokonaisvärimäärä ylittää 300 %, korjaamme aineiston kokonaisvärimäärän automaattisesti.

Kuvien käyttö

Varmista kuviesi resoluution riittävyys. Aikakauslehdissä kuvan resoluution tulee olla vähintään 200 dpi ja maksimissaan 300 dpi. Kuvan laatu heikkenee jos nämä raja-arvot ylitetään. Kokonaisvärimäärä tulee rajoittaa maksimissaan 300 %.

Fontit

Adobe Type 1- ja Open Type -fontit ovat tuettuina järjestelmässämme. Kun lähetät aineistoa, joka on jossain muussa kuin PDF-formaatissa, muista liittää aineiston mukaan aina käytetyt fontit. Älä käytä True Type -fontteja. Konvertoi fontit aina poluiksi, mikäli se on mahdollista.

Linjojen paksuus

Hiuslinjojen käyttö ei ole suositeltavaa. Riippuen käytetystä tulostusresoluutiosta ja ohjelmasta linjojen todellinen paksuus vaihtelee. Määrittele linjojen paksuus joko pisteinä tai millimetreinä.

Aineistojen toimitus

Mediahinnat edellyttävät PDF-formaatissa olevia aineistoja, jotka on tehty Aikakausmedia ADS:n ohjeiden mukaan. Aineisto siirretään Aikakausmedia ADS:n palvelimelle. Ohjeet aineistojen toimituksesta löydät osoitteesta: www.aikakausmedia.fi/ads. Tarvittaessa ota yhteyttä: Tony Salminen, puh. 040 706 6655, sähköposti: helpdesk@aikakausmedia.fi.
Mainostilan varausjärjestelmää ja aineistojen välitys- ja tarkistuspalvelua voivat käyttää rekisteröityneet asiakkaat. Välityspalvelu on maksutonta aineiston lähettäjälle ja mainostilan varaajalle lukuun ottamatta uusintalähetyksiä.
Julkaistu: 2.2.2019