3 syytä tutustua Joona Hellmaniin

3 syytä tutustua Joona Hellmaniin
Miten napata ja säilyttää nuorten huomio, kun tietoa ja ärsykettä vyöryy heidän silmilleen taukoamatta? A-lehtien tubettaja Joona Hellman, 23, tietää vastauksen, sillä hänen YouTube-kanavansa ylitti juuri sadan tuhannen seuraajan rajan. Saavutusta juhlistaaksemme kerromme nyt kolme syytä, miksi Joonaan kannattaa tutustua.
Julkaistu 29.11.2018

1. Joona on oma persoonallinen itsensä – ja inspiroi muita samaan

Nuoruus on aina ollut pölyisten odotusten ja roolien haastamista, ja viime vuosina tämä tuntuu vain korostuneen. Nuorille on supertärkeää, että he saavat määritellä itse itsensä. Siihen ei ole sanomista millään ulkopuolisella taholla, kuten vaikka jäykillä sukupuolirooleilla.

Joona on kertonut, että hän tunsi jo pienenä olevansa erilainen. Hän leikki barbeilla ja fanitti myöhemmin poppari Miley Cyrusta. Hänen kotikaupungissaan Salossa sitä ei aina katsottu hyvällä. Tubettaminen antoi hänelle mahdollisuuden löytää oman äänensä.

Nyt Joona haluaa käyttää ääntään nuorten auttamiseen ja inspiroimiseen. Hän on puhunut esimerkiksi siitä, miten haitallista on määritellä jotkut pojat ”tavallisiksi” ja toiset ”epätavallisiksi”. Toisella videolla hän esittelee kehonsa omituisuuksia, kuten karvaista luomeaan. Hän pyrkii näin näyttämään seuraajilleen, että kaikilla on kehossaan kohtia, joista he ovat epävarmoja – ja että se on täysin ok.

2. Joona uskaltaa ottaa kantaa isoihin asioihin ja kannustaa myös nuoria vaikuttamaan

Joskus idoliksi nousemiseen riitti suunnilleen se, että naama oli riittävän söpö. Ei enää! Maailman epäkohdista tulvii tietoa kaikkialta, ja nuoret todella haluavat vaikuttaa niihin. He myös ihailevat tyyppejä, jotka jo taistelevat hyvien asioiden puolesta.

Joonakin kantaa kortensa kekoon maailman parantamiseksi. Hän on muun muassa pohtinut yhteistyössä Euroopan parlamentin kanssa, millaisen Euroopan nuoret tulevaisuudessa haluavat. Turun yliopiston kanssa hän on kannustanut nuoria miettimään eriarvoisuutta Suomessa.

Joona tietää, miten ensisilmäyksellä ehkä kuivilta vaikuttavista asioista puhutaan nuoria kiinnostavalla tavalla. Hyvä esimerkki tästä on myös hulvaton pitsantekovideo, jolla Joona puhuu samalla kotimaisten tuotteiden tuotannon ja ostamisen merkityksestä.

3. Joona ottaa seuraajat mukaan sisältöjensä tekemiseen

Nuoret siis arvostavat tyyppejä, jotka ovat rohkeasti omia itsejään ja ottavat kantaa tärkeisiin asioihin, ja moni heistä haluaa myös itse pyrkiä samaan. Mutta miten voi saada oman äänensä kuuluville kaiken mölyn keskellä?

Ei hätää, Joona auttaa! Hän nimittäin huomioi seuraajansa kekseliäillä tavoilla ja nostaa heitä esiin videoillaan. Esimerkiksi jo mainitulla Euroopan tulevaisuutta käsittelevällä videolla Joona jakoi ruudun seuraajiensa kanssa, kun hän näytti videolla Snapchatissa keräämiään nuorten mielipiteitä.

Suosituissa herkkutesteissään Joona on testannut seuraajiensa ja jopa heidän vanhempiensa suosikkiherkkuja. Toisessa sarjassa hän arvaa erilaisia asioita seuraajiensa elämistä. Välillä Joona antaa seuraajien päättää vaikka koko päivänsä kulun.

Seuraajien huomioiminen näkyy videoiden kommenttikentissä. Niistä voi lukea ikionnellisia kiittelyjä siitä, että oma kuva pääsi mukaan videolle, tai vaikka innostuneita ehdotuksia tuleviksi seuraajien päättämiksi videoiksi.

Joonaa kannattaa siis pitää silmällä, jos haluaa tietää, mikä nuoria juuri nyt kiinnostaa – ja miten asioita käsitellään juuri heitä kiinnostavilla tavoilla. Onnittelut yli sadasta tuhannesta seuraajasta, Joona!

Teksti: Roosa Oksanen, tuottaja, Demi

Oletko kiinnostunut vaikuttajayhteistyöstä Joonan tai muiden A-lehtien vaikuttajien kanssa? Ota yhteyttä yritysasiakasmyyntiimme yhteyshenkilöösi tai 050 4144 200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi