Apu Juniori – uusi ajankohtaislehti lapsille on ilmestynyt!

Apu Juniori – uusi ajankohtaislehti lapsille on ilmestynyt!
Kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvä Apu Juniori on lasten ajankohtaislehti, joka kertoo uutisista ja ilmiöistä selkeällä, totuudenmukaisella ja viihdyttävällä tavalla. Lehti on suunnattu alakouluikäisille lapsille ja sen tehtävänä on innostaa lukemaan ja parantaa lasten lukutaitoa.
Julkaistu 8.1.2019

Suomi on ollut pitkään kärkisijoilla lukutaitoa mittaavissa tutkimuksissa. Kehitys on kuitenkin kääntynyt huolestuttavaan suuntaan ja heikosti lukevien määrä on lisääntynyt. On ennustettu, että vuonna 2018 koulunsa aloittaneista suomalaiskoululaisista joka kymmenes ei oppisi lukemaan kunnolla peruskoulun aikana.

”Haluamme vaalia suomalaisten lasten lukutaitoa ja houkutella heidät vastuullisen laadukkaan journalismin pariin. Haluamme myös ylläpitää painetun median roolia luotettavan tiedon lähteenä ja oppimisen välineenä”, Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro sanoo.

Lehdessä käsitellään kansainvälisiä ja kotimaisia uutisaiheita, luontoa, tiedettä, teknologiaa, eläimiä, avaruutta, urheilua, kulttuuria ja paljon muuta kiinnostavaa. Ilmastonmuutos on yksi lehden keskeistä aihealueista. Tänään ilmestyvässä ensimmäisessä numerossa mm. tutustutaan Oodi-kirjastoon, opetellaan tunnistamaan eri pöllölajit ja kerrotaan eristyksissä elävistä heimoista.

Apu Juniori kannustaa lapsia itsenäiseen ajatteluun ja tukee lapsen kasvua ajattelevaksi aikuiseksi. Lehti auttaa parantamaan koulumenestystä kasvattamalla yleissivistystä ja taustoittamalla uutisia ja ilmiöitä. Apu Juniorin tavoitteena on tehdä lukemisesta helppoa ja hauskaa.

Apu Juniori on mukana Lukuliikkeessä, jonka taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön asettama asiantuntijoista koostuva Lukutaitofoorumi. Työtä lukutaidon ja lukuinnon hyväksi tehdään yhdessä luomalla lukemiselle mahdollisuuksia yli toimialarajojen. Lukutaidosta huolehtiminen on perheiden, koulujen ja yhteiskunnan yhteinen asia.

Lisätiedot:

Päätoimittaja Marja Aarnipuro, puh. 050 414 4565, marja.aarnipuro@a-lehdet.fi