Apu Terveys tietää, mitä +60-vuotiaat lukijat haluavat

Apu Terveys tietää, mitä +60-vuotiaat lukijat haluavat
Näinä aikoina terveysasioista leviää valtavasti valheellista ja väärää tietoa, perättömiä väittämiä ja humpuukitutkimuksia, joihin uskominen saattaa jopa käydä hengen päälle. +60-kohderyhmä tunnistaa tämän ongelman. Siksi he haluavat seurata mediaa, jonka jakamaan tietoon voi ihan varmasti luottaa. Uudistunut Apu Terveys on juuri sellainen.
Julkaistu 26.4.2022

Kun päätimme uudistaa Apu Terveys -lehden, kysyimme alkajaisiksi kohderyhmältämme eli 60 vuotta täyttäneiltä terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneilta ihmisiltä, mitä he lehdeltään haluavat. Vastaus Ilahdutti toimitusta, sillä he kertoivat haluavansa ihan sitä samaa, kuin mitä Apu Terveys -lehti on alusta alkaen tarjonnutkin: tutkittuun tietoon ja lääketieteelliseen asiantuntemukseen perustuvaa sisältöä, johon uskaltaa turvallisesti luottaa.

Asiantuntijuus ei kuitenkaan yksin riitä. Sen ohella lukijamme haluavat iloa ja tukea hyvään elämään. Tutkittuun tietoon perustuvan sisällön ei tarvitse olla tylsää, sitä voi tarjoilla raikkaassa ja helppolukuisessa muodossa, elämänmakuisesti ja kokemusten kautta.

Uudistustyön tuloksena syntyi lehti, jonka sisältö on kohderyhmän toiveiden mukainen ja jonka lukeminen saa hyvälle tuulelle!

Luotettavuus on ykkösasia

Lukijatutkimuksista selvisi, että +60-kohderyhmä kaipaa terveyslehdeltään ennen kaikkea luotettavuutta. Tänä valeuutisten ja huuhaan kulta-aikana ihmiset etsivät mediaa, jonka tietoihin ja vinkkeihin he voivat varmasti luottaa. He kaipaavat terveystietoa, joka saa heidät voimaan paremmin, eivät salaliittoteorioita tai hämäriä neuvoja, jotka voivat pahimmillaan olla jopa terveydelle vaarallisia.

Yli kuusikymppisten mielestä on tärkeää, että lehden asiantuntijoina esiintyvät lääkärit ja tutkijat. He haluavat saada uusinta tutkimustietoa sekä hyviä ohjeita ja neuvoja oman terveytensä edistämiseen.

Apu Terveyden jutut ovat Suomen parhaiden terveystoimittajien tekemiä ja ne perustuvat tutkittuun tietoon. Toimituksen tukena ja sparraajana toimii myös omien alojensa huipuista koostuva toimitusneuvosto, johon kuuluvat professori, emeritus Erkki Vartiainen (THL), johtava ylilääkäri Johanna Mattson (HUS), ylilääkäri Anna-Mari Hekkala (Sydänliitto), laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen (Booston Oy), yleislääketieteen erikoislääkäri Ari Rosenvall (Mehiläinen), terveysjohtaja Pippa Laukka (PTKY Karviainen) ja suunterveyden ylilääkäri Tanja Ketola-Kinnula (Terveystalo). Kokoonnumme heidän kanssaan neljä kertaa vuodessa, saamme palautetta lehdestä ja loistavia juttuaiheita kunkin erikoisalalta. Toimitusneuvoston jäsenet toimivat myös usein asiantuntijoina lehden terveysjutuissa.

Uuden oppiminen kiinnostaa

+60-lukijat kertoivat meille, että he haluavat oppia koko ajan uutta terveydestä ja hyvinvoinnista. Tuorein tutkimustieto, uudet näkökulmat, vertaisten kokemukset ja hyvät vinkit ovat heille kullanarvoisia. He haluavat tietää, miten voivat entistä paremmin huolehtia omasta ja läheistensä hyvinvoinnista, lievittää sairauden tai terveysvaivojen oireita ja mikä tärkeintä, ehkäistä niitä ennalta.

Uudistunut Apu Terveys tarjoaa tätä kaikkea. Lehden avaa runsas ajankohtaispalsta Pulssi, josta löytyy mm. lääketiedeuutisia, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen palsta sekä Totta vai tarua -osio, jossa tutkitaan, pitävätkö suusta suuhun kiertävät terveysväittämät paikkaansa.

Jokaisessa numerossa on myös iso teemajuttu, jossa pureudutaan laajoja piirejä koskevaan terveysaiheeseen tuoreesta näkökulmasta. Ensimmäisessä uudistuneessa numerossa selvitämme, voiko stressi sairastuttaa sydämen ja onko kiivas temperamentti sydämen kannalta vaarallista.

Ruoka ja ravitsemus ovat Apu Terveyden lukijoiden ykkösaiheita. He tietävät, että sillä, mitä syömme on suuri merkitys terveydellemme. Lehdessä ravitsemusta käsitellään monipuolisesti. Reseptimme neuvovat tekemään herkullista kasvisruokaa.

Hyvää, omannäköistä elämää

Kun kysyimme, millaisia terveystekoja lukijamme ovat tehneet arjessaan, he kertoivat meille pyrkivänsä syömään terveellisesti ja harrastavansa hyötyliikuntaa. He käyvät säännöllisesti hammaslääkärissä ja huolehtivat siitä, että saavat riittävästi unta ja lepoa. Heille sosiaalisten suhteiden hoitaminen on tärkeä terveysteko. Maratonkoulujen sijaan he kaipaavat venyttelyohjeita ja vinkkejä lihasvoiman säilyttämiseen. He haluavat hoitaa ja rauhoittaa mieltään, välttää stressiä ja opetella onnellisiksi.

Uudistetussa Apu Terveydessä on paljon juttuja ihmisistä. Oma suosikkini on Ilomieli-juttusarja, jonka päähenkilöt levittävät ympärilleen iloa ja antavat energiaa muille. Haluamme tuoda jutuillamme iloa ja tukea hyvään elämään ja rohkaista jokaista elämään omannäköistään elämää.

Apu Terveyden rooli on olla kannustaja ja tsemppaaja. Meillä on kohderyhmälle suunniteltuja jumppia, mutta myös aivojumppaa ristikoiden ja tehtävien muodossa. Haastattelemme oman elämänsä asiantuntijoita siitä, miten sairaus vaikuttaa ihmissuhteisiin ja vinkkaamme, miten voi tulla onnellisemmaksi. Psykologi Pirkko Lahti kirjoittaa joka numerossa lempeitä kolumneja, jossa hän kehottaa olemaan armollinen itselle.

Uudistunut raikas ulkoasu houkuttelee tarttumaan lehteen, jonka luettuaan jää hyvälle tuulelle.

Haluatko mainostaa Apu Terveys -lehdessä? Ota yhteyttä A-lehtien yritysasiakasmyyntiin yritysasiakkaat@a-lehdet.fi.

Apu Terveys: Luotettava terveyslehti aikuisille – iloa ja tukea hyvään elämään!

Kohderyhmä: +60-vuotiaat omasta ja läheistensä terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet miehet ja naiset.

Lehden lukijamäärä on 146 000 lukijaa (KMT 2021).

Kiinnostuitko?
Haluatko tavoittaa terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kohderyhmät? Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä sinuun.