Avotakka kasvaa lukijan mittakaavaan Habitaressa

Avotakka kasvaa lukijan mittakaavaan Habitaressa
Jättimäiset Avotakka-lehden sivut avautuvat Habitaressa yleisölle. Messukävijälle on tarjolla elämys, jossa hän astuu lehden sivuille ja pääsee konkreettisesti aistimaan millaisista elementeistä syntyvät kauden kiehtovimmat sisustustunnelmat. Osasto on toteutettu yhteistyössä Finlaysonin, Siparilan ja Triofloorin kanssa.
Julkaistu 10.9.2019

Suomalaisen muotoilun, asumisen ja sisustamisen kohtaamispaikka Habitare on avautunut. Avotakan osastolla lehti saa uuden ulottuvuuden ja mittakaavan. Sisustuslehtien sivuilla selattavat vinkit toteutetaan nyt reaalimaailmassa. Aidot huonekalut, esineet, materiaalit ja seinille printattu journalistinen sisältö ovat kuin Avotakan kolmiulotteisia aukeamia.

”Kuvittelin, miltä tuntuisi kävellä lehden sisään. Osastosta tuli sisustusjuttu, johon messukävijä voi astua”, kertoo osaston suunnittelija, AD, Petri Salmela, suunnittelutoimisto Dog Designista.

Avotakan osastolla eri tyylit ja aikakaudet sulautuvat toisiinsa. Osaston viisi lehden aukeamaa kuljettavat kävijän eri tunnelmien läpi tarjoten inspiroivia ideoita kotiin viemiseksi.

Yhteistyökumppaneiden tuotteet sulautuvat näyttävästi mukaan kokonaisuuteen. Finlaysonilta nähdään osastolla tekstiilejä ja tuotteita, jotka kestävät aikaa ja joiden taustalta löytyy kaunis tarina. Aito puu yhdistyy saumattomasti muiden sisustusmateriaalien kanssa. Suomalaisten muotoilijoiden ja Siparilan yhteistyöstä syntyneistä sisustuspaneeleista nähdään uusia ja yllättäviä sisustusideoita. Osaston lattia on toteutettu Triofloorin kuitusementti-materiaalista. Tunnelmaa täydentävät suunnittelija Petri Salmelan huolella valitsemat huonekalut, esineet ja sisustusratkaisut.

”Vastuullinen sisustaja hankkii harkiten tavaroita, jotka kestävät pitkään sekä kulutusta että katsetta. Sisustus on koko elämän pituinen matka. Huonekalut eri ajoilta, muistot ohi kiitävistä trendeistä ja perityt tai saadut esineet muodostavat lopulta harmonisen ja persoonallisen kokonaisuuden”, Salmela kertoo.

Lisäksi Avotakka on mukana Habitaren uudella kokemuksellisella Habitarematerials-osastolla, jossa kävijät pääsevät tutustumaan pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelmiä. ”Avotakka lähti innolla mukaan tähän elämykselliseen konseptiin tarjoamalla valikoimaan kokoelman kiehtovia vintagemateriaaleja”, kertoo Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma.

Avotakka Habitaressa osastolla 6m48. Habitare järjestetään Messukeskuksessa 11.-15.9.2019. Avotakka on Habitare-tapahtuman pääyhteistyökumppani.