Fressiksen vaihtoehtoinen tarinankerronta ja Helenin visuaalisuus palkittiin kansainvälisesti

Fressiksen vaihtoehtoinen tarinankerronta ja Helenin visuaalisuus palkittiin kansainvälisesti
Suomen Syöpäyhdistykselle ja Helenille tuottamamme asiakaslehdet niittivät mainetta kansainvälisessä International Creative Media Award (ICMA) -kilpailussa.
Julkaistu 10.1.2020

Suomen Syöpäyhdistyksen Fressis-lehti palkittiin vaihtoehtoisesta tarinankerronnastaan, Helen kannesta sekä typografiasta ja taitosta. Tuomaristo kiitti erityisesti visuaalisten ratkaisujen rentoutta ja omaperäisyyttä.

Fressis voitti pronssia sarjassa Alternative Storytelling. Tuomariston mukaan Fressis onnistuu kertomaan nuorille hyvinvointiin liittyvistä aiheista rennolla tavalla ja monipuolisista näkökulmista. Pitkien tekstien sijaan lehti muodostuu palastellusta sisällöstä, teksteistä ja kuvista. Fressis osoittaa, miten myös pelkillä tekstipaloilla ilman kuvia voidaan luoda rentoa, taiteellisesti korkeatasoista designia.

Energiayhtiö Helenin Helen-lehden tuomaristo palkitsi kahdella kunniamaininnalla sarjoissa Cover and Coverstory sekä Typography/Layout. Helenin kannen visualisointi on tuomariston mukaan hyvin epätavallinen: rikottu, kannessa kuorestaan valuva kananmuna näyttää auringonpurkaukselta ja kuvittaa näin oivaltavasti lehden tiedejutun teemaa, aurinkoa. Teemakokonaisuus on taidokkaasti visualisoitu, "täydellinen kuvien, tekstien ja pienimuotoisen infografiikan yhdistelmä" ja tuloksena on "moderni ja lukijalähtöinen esitys".

Helen-lehden visuaalinen suunnittelu perustuu pitkien sisältökokonaisuuksien palastelemiseen. Typografian ja taiton kokonaisuutta tuomaristo pitää vaihtelevana, rentona, selkeänä ja erittäin lukijaystävällisenä.

ICMA-kilpailu keskittyy erityisesti julkaisujen visuaalisuuden korkeaan tasoon. Saksalaisen The International Editorial-design & Research Forumin järjestämään kilpailuun osallistui tänä vuonna 395 julkaisua 18 maasta. Eurooppalaisten kustantajien lisäksi kilpailuun osallistui töitä mm. Singaporesta, Brasiliasta, Intiasta, Australiasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä.