Kestävän elämäntavan edistäminen näkyy A-lehtien asumisen medioiden sisällöissä

Kestävän elämäntavan edistäminen näkyy A-lehtien asumisen medioiden sisällöissä
A-lehdissä teemme mediaa, joka tekee elämästä parempaa. Yksi osa tätä on kestävän elämäntavan edistäminen. YK:n kestävän kehityksen tavoite 12 koskee vastuullista kuluttamista, ja kiinnitämme siihen erityistä huomiota asumisen medioissamme.
Julkaistu 27.4.2021

A-lehdet on yrityksenä sitoutunut kestävän kehityksen tavoitteisiin. Asumisen toimituksessa teemme lifestyle-journalismia, jossa materia ja kuluttaminen ovat osa sisältöä, oli kyse sitten sisustuksesta, remontoinnista tai ruoanlaitosta. Toisaalta kotiin ja puutarhaan keskittyminen ja kotona harrastaminen voi olla myös ekologinen valinta. Joka tapauksessa joudumme luomaan tavarasuhteemme medioissa uudelleen.

A-lehtien asumisen toimitus tekee Avotakkaa, Kotivinkkiä, Makua, Meidän Mökkiä, Meidän Taloa, Unelmien Talo&Kotia, Viherpihaa ja Meillä kotona -sivustoa. Olemme yhdessä toimituksessa luoneet kestävän elämäntavan teesit, jotka toimivat viitekehyksenä ja arvovalintoina journalistisen työmme taustalla. Emme oleta, että valmista tuli kerralla, vaan hiomme tekemistämme koko ajan.

Kodin ja sisustuksen aihepiirissä suosimme kestäviä ja pintatrendeistä riippumattomia tuotteita ja ratkaisuja, kotimaista muotoilua ja Suomessa valmistettuja tuotteita. Suosimme myös vintagea olennaisena osana kauniisti sisustettuja koteja. Arvostamme sisustuksessa kerroksellisuutta, ja annamme myös vinkkejä sisustukseen omilla vanhoilla tavaroilla, niiden korjauksella ja tuunauksella.

Kuvausrekvisiitassa käytämme myös kierrätettyä ja vanhaa. Kun esittelemme uusia tuotteita, kiinnitämme huomiota kestävään tuotantoon ja ympäristöystävällisiin materiaaleihin. Tarjoamme unelmia ja fiilistelyä, ja toisaalta asiantuntemusta oikeiden hankintojen tueksi. Kannustamme ostamaan vain sellaista, jota tarvitsee, ja josta on iloa pitkään. Tee itse -juttujen tarvikkeissa suosimme kierrätettyjä, luonnosta kerättyjä ja ekologisia materiaaleja.

Rakentamisessa ja remontoinnissa vaalimme vanhaa ja sen kunnostamista ja innostamme ekologiseen uusrakentamiseen. Kannustamme tekemään itse ja käyttämään oman lähialueen palveluntarjoajia. Vapaa-ajan asumisessa ja mökkeilyssä käsittelemme muun muassa energian säästöä, kierrätystä ja järvivesiä.

Piha- ja puutarha-aiheissa tuomme uusimman tiedon ympäristöasioista kiinnostavasti, kunnioitamme luontoa ja sen monimuotoisuutta, suosittelemme luonnonmukaisia tuholaisten torjuntakeinoja, pidämme yllä keskustelua pölyttäjistä ja ilmastokriisistä ja miten niihin voi itse myönteisesti vaikuttaa. Kannustamme puutarhanhoitoon ja vihreään elämäntapaan.

Kokonaisuudessa asumisen brändeihimme on sisäänrakennettuna ajatus, että onni löytyy läheltä: kodista, pihasta tai puutarhasta, mökkeilystä, itse tekemisestä ja läheisistä. Kaikista näistä voi inspiroitua joka päivä uudestaan.

Tutustu juttuihin Meilläkotona.fissä: