Noora Tirkkonen Finnish Design Shopin toimitusjohtajaksi

Noora Tirkkonen Finnish Design Shopin toimitusjohtajaksi
Finnish Design Shop on kansainvälinen, voimakkaasti kasvava verkkokauppa, jonka liikevaihdosta yli puolet tulee Suomen ulkopuolelta. Finnish Design Shopin strategiana on panostaa innovatiivisiin kasvuhankkeisiin sekä merkittävään liikevaihdon kasvuun. Organisaatiota on vahvistettu nimittämällä Noora Tirkkonen Finnish Design Shop Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 24.4.2024 alkaen.
Julkaistu 24.4.2024

Noora Tirkkonen tuo mukanaan vankkaa kansainvälistä kokemusta niin huonekalualalta, verkkokaupasta, toimitusketjujen hallinnasta kuin teknologiastakin – ja ennen kaikkea kasvuyrityksen johtamisesta.

Tirkkonen on ollut mukana muun muassa kasvattamassa amerikkalaista Joybird-nimistä huonekalujen verkkokauppaa start-up-vaiheen 30 miljoonasta aina 200 miljoonan dollarin liikevaihtoon saakka. Tätä ennen hän on työskennellyt Koneella, Manpower Groupilla sekä Nokialla. Tirkkonen siirtyy uuteen tehtäväänsä Isku-Yhtymän teknologiajohtajan paikalta.

Tirkkonen on tunnettu vahvasta ja empaattisesta johtamistaidostaan ja kyvystään viedä strategiset hankkeet tehokkaasti maaliin. Lisäksi Tirkkosen sydän sykkii niin verkkokaupan asiakaskokemuksen kuin liiketoiminnan vastuullisuuden kehittämiselle.

”Finnish Design Shopin kasvutarina on ainutlaatuinen Suomessa. Teemu Kiiskin visionäärinen johtajuus on luonut vankan perustan, jonka päälle on ilo rakentaa yrityksen seuraava luku. Odotan innolla, että saamme yhdessä jatkaa tämän merkittävän ja monipuolisen kansainvälisen brändin kehittämistä”, sanoo toimitusjohtaja Noora Tirkkonen.

Finnish Design Shopin hallituksen puheenjohtaja Heli Arantola toivottaa Tirkkosen tervetulleeksi FDS:n osaavan ja innovatiivisen tiimin vetäjäksi. ”20-vuotias yrityksemme on vaiheessa, jossa haluamme antaa kasvuhankkeille entistä enemmän ylimmän johdon panosta. Olemme iloisia voidessamme nimittää toimitusjohtajan, jonka johdolla yhtiö tekee seuraavan kasvuloikan keskisuuresta suureksi yhtiöksi.”

Toimitusjohtajan tehtävät jättävä ja CEO-roolissa jatkava yhtiön perustajaosakas Teemu Kiiski iloitsee valinnasta: ”Oli aivan mahtavaa löytää näin monialaisesti osaava ja tiimiämme täydentävä toimitusjohtaja. Voin rauhallisin mielin jättää ohjat Nooran käsiin ja keskittyä itse strategian kehittämiseen ja pidemmän tähtäimen kasvuhankkeisiin.

Finnish Design Shop on vuonna 2004 perustettu kansainvälinen ja voimakkaasti kasvava verkkokauppa, joka myy designia kaikkialle maailmaan pääalueinaan Eurooppa, Yhdysvallat, Australia ja lukuisat Aasian maat. Yhtiö on vastuullisuuden edelläkävijä, ja on luonut myymilleen tuotteille Product Sustainability Framework -vastuullisuuskriteeristön. Vuonna 2022 Finnish Design Shopin liikevaihto ylitti 65 miljoonaa euroa. Yrityksen toimistot sijaitsevat Turussa ja Helsingissä sekä verkkokaupan varasto Turussa. Yritys työllistää jo yli 130 osaavaa ja ammattitaitoista työntekijää ja on osa A-lehdet-konsernia.