Säveltäjä ja musiikkituottaja Arttu Silvast tekee äänituotantoa A-lehtien podcasteihin

Säveltäjä ja musiikkituottaja Arttu Silvast tekee äänituotantoa A-lehtien podcasteihin
Tässä sarjassa esittäytyvät A-lehtien medioiden tekijät.
Julkaistu 30.3.2021

Säveltäjä ja musiikkituottaja Arttu Silvast tekee äänisuunnittelua ja säveltämistä A-lehtien audiomediaan. Hänen työnsä voi kuulla esimerkiksi podcasteissa Dadpodi ja Apinalaatikko.

Suunnittelit äänet Apinalaatikkoon ja Dadpodiin. Kerro meille siitä!

“Apinalaatikon ja Dadpodin emotionaaliset lähtökohdat ovat erilaisia: Apinalaatikko on vahvasti ajankohtainen ja tarjoilee kovia journalistisia aiheita, Dadpodi taas liikkuu perhearjessa ja isien näkökulmassa.

Dadpodin tunnusmusiikista ja äänisuunnittelusta tein pehmeän ja tunteisiin vetoavan, perhearkea mukailevan, kun Apinalaatikossa pyrin tukemaan virtaviivaista, kovaa totuutta etsivää faktamaailmaa.

Apinalaatikon äänimaisema on kylmää syntetisoitua teknoa, kun Dadpodin musiikki on melko perinteisiä bändisoittimia urkuharmonia unohtamatta. Dadpodin tunnusmusiikin esikuvana oli Rod Stewartin Handbags and Gladrags -kappale ja An Old Raincoat Won’t Ever Let you Down -albumi. Pelkästään levyn nimi kuvastaa minusta sitä, mitä Dadpodi käsittelee.”

Suunnittelit myös A-lehtien äänilogon. Mikä on tärkeää onnistuneessa äänilogossa?

“Äänilogon pitää kestää runsasta toistoa: se ei saa ärsyttää, muttei myöskään olla liian tavanomainen. Hyvän äänilogon täytyy olla erottuva tai siinä pitää olla tarpeeksi erottuvia elementtejä, jotta kuulija tietää mistä brändistä on kyse. Hyvän äänilogon täytyy myös luvata: sen pitää kolmen sekunnin aikana viestittää, mitä on tulossa ja tehdä se aina uudelleen.

Hyvä äänilogo kuulostaa lähes samalta kaikissa kuunteluympäristöissä kännykän kaiuttimesta autoradioon. Haastavinta suunnittelussa on kaiken tämän sisällyttäminen muutamaan sekuntiin.”

Mikä A-lehtien kanssa tekemistäsi podcast-jaksoista on suosikkisi?

“Suosikkini on Dadpodi ja jakso, jossa vieraana on kirjailija Kjell Westö. Jaksossa tulee hienosti esiin, mistä koko podcastissa on kyse. Kjellin näkökulma ja taito kertoa tarinoita tekee jaksosta maagisen.”

Kuuntele jakso:

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.
Arttu Silvast kuva: Atte Järvinen

Arttu Silvastin debyyttialbumi Polarity julkaistaan 1. huhtikuuta 2021.