Suuri Journalistipalkinto -ehdokkaat julki – Apu Juniori ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi ja Sonja Saarikoski ehdolla Vuoden journalistiksi

Suuri Journalistipalkinto -ehdokkaat julki – Apu Juniori ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi ja Sonja Saarikoski ehdolla Vuoden journalistiksi
Suuri Journalistipalkinto 2019 -voittajaehdokkaat on julkistettu. Palkinnot jaetaan neljässä eri kategoriassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti.
Julkaistu 13.2.2020

Apu Juniori -lehden perustaminen on ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi

Palkintolautakunnan perustelut:

Alakoululaisille tarkoitettu tiede- ja ajankohtaislehti tarjoaa vaihtoehdon ruudun tuijottamiselle ja kertoo oikeita uutisia maailmasta. Lehdessä on käsitelty mm. ilmastokriisiä, koulukiusaamista, merten muoviongelmaa ja viikkorahoja. Tavoitteena on kannustaa lapsia mielipiteen ilmaisuun, aktiiviseen kansalaisuuteen, kriittiseen ajatteluun ja itseensä uskomiseen. Lapsille suunnattu printtilehti on raikas ja rohkea hanke aikana, jolloin lapsien oletetaan olevan kiinnostuneita vain verkon tarjonnasta.

Apu Juniorin AD Tanja Pellikka (vas.) ja vastaava tuottaja Elisa Miinin

Imagen Sonja Saarikoski on ehdokkaana Vuoden journalistiksi

Palkintolautakunnan perustelut:

Sonja Saarikoski on hyvin omaääninen ja tunnistettava kirjoittaja. Hän ei tyydy tavanomaiseen. Aiheet ovat mielenkiintoisia, mutta hänen käsittelyssään ne saavat vielä aivan uusia ja yllättäviä ulottuvuuksia. Aiheiden käsittelytavat ja juttujen rakenteet voivat olla lukijalle haastavia, mutta tekstit myös palkitsevat ja imevät mukaansa. Saarikoski on uudistanut aikakauslehtikerrontaa.

Sonja Saarikoski, toimituspäällikkö, Image

Tutustu kaikkiin Suuri Journalistipalkinto 2019 -ehdokkaisiin perusteluineen: www.suurijournalistipalkinto.fi.

Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Palkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme. Voiton perusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

Vuoden 2019 Suuren Journalistipalkinnon voittajat palkitaan keskiviikkona 11.3.2020 alkaen klo 20 MTV3-kanavan suorassa tv-lähetyksessä.

#SJP2019