Teinit kaappaavat vallan – syksyllä ilmestyy tyttöjen tekemä Demi-lehti

Teinit kaappaavat vallan – syksyllä ilmestyy tyttöjen tekemä Demi-lehti
Suomen suurin tyttöjenmedia Demi täyttää 20 vuotta, ja sen kunniaksi on luvassa jotakin ainutlaatuista.
Julkaistu 18.6.2018

Demi antaa syyskuussa ilmestyvän juhlanumeronsa ja sosiaalisen median kanavansa kokonaan nuorten käsiin. 13–20-vuotiaat tytöt kirjoittavat kaikki lehden jutut, tekevät kuvituksia, ottavat valokuvia ja kuvaavat videoita Demin sosiaalisen median kanaviin.

Sukupolvi Z, eli alle 20-vuotiaat nuoret, haluavat aktiivisesti osallistua suosikkibrändinsä tekemiseen. Tämä on sukupolvi, joka luo ja osallistuu, ei vaan vastaanota sisältöä. ”Demi on koko olemassaolonsa ajan toiminut tyttöjen äänitorvena ja rohkaissut heitä tavoittelemaan unelmiaan. Nyt tarjoamme nuorille mahdollisuuden toteuttaa itseään ja samalla tärkeitä oppeja työelämään”, Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto kertoo.

Lähes 400 nuorta haki mukaan Demin tekijöiksi muutamassa päivässä. Valintaprosessissa painotettiin moninaisuutta: tekijätiimi on kuin Demin lukijakunta pienoiskoossa. Mukana on parikymmentä 13–20-vuotiasta tyttöä eri puolilta Suomea. Heillä on erilaiset taustat ja kiinnostuksenkohteet – yhdistävänä tekijänä on vahva halu vaikuttaa ja luoda uutta.

Lukijatoimitus tekee juttuja ammattijournalistien ohjauksessa, ja heille maksetaan jutuista palkkiot.

”Demin juhlanumerossa tullaan näkemään esimerkiksi tarinoita rohkeista esikuvista, pohdintaa someilmiöistä sekä kiinnostavia näkökulmia tasa-arvoon koulussa, Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto kertoo.

Demin juhlanumero (10/2018) ilmestyy 19. syyskuuta.