Tutustu kohderyhmään: ostovoimaiset aikuiset

Tutustu kohderyhmään: ostovoimaiset aikuiset
He ovat aikuisia suomalaisia miehiä ja naisia, ahkeria hyvinvoinnin rakentajia. Nämä ostovoimaiset aikuiset arvostavat laatua ja käyttävät rahaa omaan hyvinvointiinsa ja elämyksiin. Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kertoo minkälaista ostovoimaa löytyy Suomen luetuimman viikkolehden lukijoista.
Julkaistu 28.10.2018

Avun lukija asuu omistamassaan asunnossa ja ajaa omaa autoaan. Velat on maksettu ja lapset ovat jo nousseet siivilleen. On aikaa ja varaa keskittyä omaan elämään.

Nämä ostovoimaiset aikuiset rakastavat kotiaan ja läheisiään. He hoitavat lapsenlapsia mielellään ja sijoittavat heidän tulevaisuuteensa niin aikaa kuin rahaakin.

Avun lukijat vaalivat omaa ja läheistensä terveyttä. Eläkkeellä olevat käyttävät hyvinvointiin, lääkkeisiin ja terveyteen huomattavasti enemmän rahaa kuin nuoremmat ikäluokat, yli miljardi euroa vuodessa.

Ostovoimaiset aikuiset käyvät konserteissa, harrastavat valokuvausta ja lukevat entistä enemmän. Yhä useammalla on käytössään netti, tietokone ja älypuhelin. He kuluttavat ulkomaanmatkoihin ja saattavat maksaa kolmen sukupolven matkoja saadakseen viettää laatuaikaa läheistensä kanssa. He viihtyvät risteilyillä ja nauttivat kylpylälomista.

Avun lukijat rakastavat luontoa ja kantavat huolta ympäristöstä. He lajittelevat jätteensä ja kierrättävät. He ostavat laatua, joka kestää. Se on myös ympäristöteko. Löydät nämä ostovoimaiset aikuiset myös apu.fi-verkkopalvelusta.

Verkossa Apua seuraavat myös 25-44-vuotiaat, heitä on noin puolet apu.fi:n kävijöistä. Heitä kiinnostavat eniten ruoka ja kokkaaminen, shoppailu, tv-viihde, lemmikkieläimet, puutarhanhoito ja kirjallisuus. He suunnittelevat asunnon tai auton ostoa, ulkomaanmatkaa sekä kotinsa sisustamista ja remontointia.

Avun ja apu.fi:n kautta tavoitat yli 400 000 ostovoimaista aikuista ympäri Suomen, joka viikko.

Teksti: Marja Aarnipuro

Marja Aarnipuro on 58-vuotias pitkän linjan journalisti ja Avun päätoimittaja. Hän harrastaa mökkeilyä, ulkoilua koiriensa kanssa sekä kirjoittamista. Häneltä on julkaistu kolme omakohtaista rintasyöpää käsittelevää tietokirjaa. Kolmas dekkari on työn alla.