Uusi Apu Luonto -lehti tuo ihmisen mukaan luontojournalismiin

Uusi Apu Luonto -lehti tuo ihmisen mukaan luontojournalismiin
Uudenlainen luontolehti nostaa joka numerossaan esille yhden ison luontoteeman.
Julkaistu 20.5.2021

A-lehdet julkaisee uuden lehden luonnon ystäville. Suomen suurin ajankohtainen viikkolehti Apu tuo osaksi vuosikertaansa Apu Luonto -lehden. Ensimmäinen lehti ilmestyy 28. kesäkuuta. Tänä vuonna ilmestyy kolme numeroa, jotka sisältyvät Avun tilaukseen viikkolehden lisäksi. Apu Luonto on ostettavissa myös irtonumerona lehtipisteistä.

Suomalaiset kantavat laajasti huolta pohjoisen luonnon säilymisestä. 85 prosenttia suomalaisista sanoo, että suomalainen luonto ja sen säilyminen on itselle tärkeä arvo. 65 prosenttia suomalaisista kertoo haluavansa vaikuttaa siihen, että luontokato ja ilmastonmuutos pysäytetään. Tulokset käyvät ilmi IROResearchin toteuttamasta Tuhat suomalaista -tutkimuksesta. Apu-lehti kysyi suomalaisten asenteista luontoa kohtaan maaliskuussa 2021.

”Luonto on lähellä Avun lukijoiden sydäntä ja siitä kertovia juttuja toivotaan koko ajan lisää. Sen vuoksi luontoaiheiset erikoislehdet sopivat mainiosti Avun lehtiperheeseen”, Avun ja Apu Luonto -lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro kertoo.

Jokaisessa Apu Luonto -lehden numerossa on vahva teema, joka on valittu yhdessä yleisön kanssa A-lehtien medioiden lukijapaneelissa. Suosituimpia teemoja ovat esimerkiksi vanhat metsät, Lapin luonto, saaristo ja Itämeri, järviluonto sekä sääilmiöt ja luonnon muuttuminen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan vain muutama prosentti maailman luonnosta on koskematonta. Ihmisen toiminta ja ihminen siis näkyvät kaikkialla luonnossa. ”Suomalaisesta mediakentästä puuttuu vielä luontolehti, joka tuo ihmisen mukaan luontojournalismiin. Apu Luonto -lehdessä kerromme ihmisistä luonnossa, luonnosta elantonsa saavista ihmisistä ja luontoa suojelevista ihmisistä. Tuomme lukijoille tietoa luontoelämyksistä eri puolilta Suomea, luonnon ilmiöistä ja sen muutoksesta, parhaista retkipaikoista ja luontokuvauksen saloista”, Marja Aarnipuro taustoittaa lehden sisältöä.

Lehden tekijöinä ovat parhaat luontokuvaajat ja -kirjoittajat, kuten esimerkiksi luontotoimittaja, valokuvaaja ja dokumentaristi Kimmo Ohtonen ja Finlandialla palkittu kirjailija ja dramaturgi Juha Hurme. Apu Luonto -lehden kolumnistina aloittaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saanut kirjailija Anni Kytömäki. Lehden vastaava tuottaja on Sammeli Heikkinen ja AD Timo Tervoja.

”A-lehdillä on laaja kestävän kehityksen ohjelma. Se perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja sisältää teemoja liittyen muun muassa kestävän elämäntavan edistämiseen ja ilmastokuorman vähentämiseen. Medioilla on voimaa nostaa esiin aiheita ja tuottaa niistä totuudellista, merkityksellistä sisältöä. Siksi Apu Luonto sopii A-lehtiin hyvin”, sanoo liiketoimintajohtaja Anna Ruohonen.

Lisätiedot:

A-lehdet Oy, päätoimittaja Marja Aarnipuro, p. 050 414 4565, marja.aarnipuro@a-lehdet.fi