Valta tytöille! Alle 20-vuotiaat tekivät Demin juhlanumeron

Valta tytöille! Alle 20-vuotiaat tekivät Demin juhlanumeron
Z-sukupolven nuoret haluavat aidosti osallistua lempibrändinsä tekemiseen. Tyttöjen media Demi antoi lukijatoimituksen tehdä 20-vuotisjuhlanumeronsa.
Julkaistu 19.9.2018

Kohderyhmän osallistaminen on aina kuulunut vahvasti Demi-brändiin. Nuoret haluavat vaikuttaa, ja tuoreessa juhlanumerossa tytöt saavatkin enemmän valtaa kuin koskaan. Demin ovat toteuttaneet 18 tyttöä, jotka ovat kaikki alle 20-vuotiaita. Lukijatoimitus kirjoitti, kuvasi, kuvitti ja stailasi kaikki lehden jutut.

”Meillä Demin toimituksessa on ainutlaatuisen tiivis yhteys z-sukupolveen. Nuorilla on paljon sanottavaa ja monipuolista osaamista – ja halu osallistua lempibrändiensä tekemiseen. Tahdomme omalla esimerkillämme kannustaa muitakin brändejä ottamaan nuoret mukaan tuotteiden ja palveluiden kehitykseen. Se antaa uusia näkökulmia omaan tekemiseen”, sanoo Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto.

Demin lukijatoimitus valittiin noin 400 hakijan joukosta. He ideoivat juttuja alusta asti omien kiinnostuksenkohteidensa mukaan.

Eevi Gustafsson, 15, halusi nostaa esille inspiroivia esikuvia ja kokosi juttuunsa muun muassa Tove Janssonin ja Tarja Halosen oivalluksia. 17-vuotias Roosa Niskanen testasi, miten vuorokausi sujui ilman sosiaalista mediaa ja haastoi mukaan myös tubettaja Tuure Boeliuksen. Erja Kemppainen, 17, puolestaan käsittelee jutussaan tytöttelyä koulumaailmassa.

”Oli innostavaa tehdä lehteä yhdessä lukijoiden kanssa. Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tämä sukupolvi tulee muuttamaan maailmaa. He pursuavat luovia ideoita ja toteuttavat niitä rohkeasti ja kunnianhimoisesti”, Päivi Lehtomurto jatkaa.

Demi aikoo jatkaa mediakonseptien kehittämistä yhdessä nuorten kanssa. Seuraavaksi tytöt pääsevät luomaan Demin somekanaviin chatfictionia eli draamasarjaa, jossa juoni etenee viesti viestiltä katsojan puhelimen ruudulla.

Lisätiedot:

A-lehdet Oy, Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto, 050 4144 664, paivi.lehtomurto@a-lehdet.fi

Kuva: Demin juhlanumeron kannen on kuvannut 18-vuotias Malin Gustafsson.