Verkkokauppa Finnish Design Shop lanseeraa Franckly-markkinapaikan käytetylle designille

Verkkokauppa Finnish Design Shop lanseeraa Franckly-markkinapaikan käytetylle designille
Finnish Design Shop on vuodesta 2004 asti toimittanut korkealaatuista designia ja sen myötä iloa ympäri maailmaa. Nyt verkkokauppa lanseeraa kuratoidun käytetyn designin markkinapaikan.
Julkaistu 28.8.2019

Finnish Design Shop perustettiin alun perin ajatuksesta tuoda korkealaatuinen design kaikkien saataville. Lanseeraamme Francklyn ratkaisuna ajankohtaiseen ongelmaan – haluamme tehdä käytettyjen designtuotteiden ostamisesta ja myymisestä entistä helpompaa kaikille muotoilun ystäville.

"Meille hyvä design merkitsee aina kestävyyttä, sitä että tuote kestää sukupolvelta toiselle. Onkin luontevaa, että uuden designin jälleenmyyjänä tarjoamme myös mahdollisimman vaivattoman tavan kierrättää designaarteita”, perustelee Finnish Design Shopin toimitusjohtaja Teemu Kiiski.

Franckly – käytetyn designin markkinapaikka

Markkinapaikka Franckly avataan 28.8.2019. Franckly tarjoaa valikoidun kattauksen modernia designia parhailta sisustusbrändeiltä — kauniita käytettyjä huonekaluja, valaisimia, astioita ja sisustustuotteita. Yksityiset toimijat sekä yritykset ovat tervetulleita myymään designin parhaimmistoa sekä aitoa vintagea.

Franckly tarjoaa mahdollisuuden ostaa ja myydä tuotteita Suomessa sekä valikoiduissa Euroopan maissa. Kansainvälinen markkinapaikka toimii yhteistyössä johtavien maksupalvelun tarjoajien sekä luotettavien kuljetusyhtiöiden kanssa.

"Haluamme pidentää designtuotteiden elinkaarta entisestään tarjoamalla entistä helpomman tavan kierrättää omat aarteet. Käytetyn designin ostamisen ja myymisen tulisi olla yhtä turvallista ja vaivatonta kuin uusien designtuotteiden”, Kiiski jatkaa.

Markkinapaikan toiminta perustuu turvallisuuteen. Franckly takaa turvalliset kaupat ja tarjoaa kohtuulliset myyntikulut, monipuoliset maksutavat, edulliset toimitusmaksut sekä vakuutukset lähetyksille.

Nimi Franckly kertoo yrityksen arvoista: rehellisyys, avoimuus ja suoruus (engl. frankly) ovat sen kaiken toiminnan perusta. Samalla nimi on kunnianosoitus suurelle suomalaiselle muotoilijalle – Kaj Franck oli yksi kestävän muotoilun kansainvälisistä pioneereista sekä kierrätyksen varhaisista puolestapuhujista, jolle toimiva design merkitsi parempaa elämänlaatua.

Laadukas design löytää uuden kodin

Uusi liiketoimintamalli edustaa kestävää ajattelutapaa, jossa kulutus perustuu korkealaatuisten tavaroiden kierrättämiseen sekä palveluiden hyödyntämiseen. Käytettyjen tavaroiden ostaminen ja myyminen on ympäristöystävällinen tapa sisustaa, sillä jo tuotetut tavarat pääsevät kiertoon. Samalla laadukas design saa uuden elämän.

"Vastuullinen kuluttaminen on tärkeää meille Finnish Design Shopissa. Nyt lanseerattava käytetyn designin markkinapaikka on keskeinen osa kestävän kehityksen ohjelmamme tavoitetta ”Closing the loop of our products by 2025”, Kiiski kertoo.

Lisätiedot:

Finnish Design Shop Oy, toimitusjohtaja Teemu Kiiski, p. +359 50 593 4973, teemu.kiiski@finnishdesignshop.com

Finnish Design Shop on vuonna 2004 perustettu voimakkaasti kasvava ja kansainvälinen verkkokauppa, joka myy designia kaikkialle maailmaan pääalueina Eurooppa, Yhdysvallat, Australia ja lukuisat Aasian maat. Liikevaihtomme oli 20 miljoonaa euroa vuonna 2018 ja tavoitteenamme on saavuttaa 56 miljoonan liikevaihto vuoteen 2021 mennessä. Yrityksen toimistot sijaitsevat Turussa ja Helsingissä ja verkkokaupan varasto Turussa. Finnish Design Shop Oy kuuluu A-lehdet-konserniin. Lisätietoja meistä löydät osoitteesta www.finnishdesignshop.fi.