A-lehtien käsityömedia kasvaa – A-lehdet ostaa enemmistöosakkuuden kansainvälisestä Laine Publishing -yhtiöstä

A-lehtien käsityömedia kasvaa – A-lehdet ostaa enemmistöosakkuuden kansainvälisestä Laine Publishing -yhtiöstä
A-lehdet jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja ostaa enemmistöosuuden käsityölehtien ja -kirjojen kustannusyhtiö Laine Publishing Oy:stä.
Julkaistu 3.10.2023

Laine Publishing on kansainvälisen neulemedian edelläkävijä ja julkaisee premium-kategorian neulejulkaisuja kuten neuleohjeita ja lifestylea sisältävää Laine-lehteä sekä käsityökirjallisuutta. Pohjoismaista tyyliä ja kansainvälisiä neuletekniikoita yhdistävät Laine-julkaisut palvelevat neule- ja käsityöyhteisöä ympäri maailman.

Laine-lehti on kasvanut kansainvälisesti ja julkaisuja myydään noin 50 maassa yli 1 000 jälleenmyyjän voimin. Suomessa Laine on myynnissä muun muassa Laineen omassa verkkokaupassa, käsityöliikkeissä, Lehtipisteissä, Finnish Design Shopissa ja Meillä kotona -kaupoissa.

A-lehtien medialiiketoiminnan tavoitteena on kasvu, ja Laine Publishing tavoittaa kansainvälistä itse tekemisestä ja muodista kiinnostunutta yleisöä. Yritykset jakavat yhteisen arvomaailman, jonka perustana on yrittäjyys, kestävä elämäntapa, pohjoismainen tyyli ja käsillä tekemisen arvostus.

A-lehdet-konsernin tytäryhtiöt toimivat itsenäisesti, ja monialaisella perheyhtiöllä on kokemusta yrittäjävetoisten yritysten kasvun kiihdyttämisestä. Laine Publishingista tulee A-lehtien medialiiketoiminnan itsenäinen tytäryhtiö, jonka toimitusjohtajana jatkaa Jonna Hietala ja yhtiön operatiivisesta toiminnasta vastaa Sini Kramer. Hietala ja Kramer perustivat Laineen vuonna 2016. Laineen nykyinen henkilöstö jatkaa tehtävissään.

”On hienoa, että Laine saa ottaa seuraavan askeleensa A-lehtien tukemana. Arvostamme perinteikkään mediakonsernin vuosikymmenten kokemusta ja tietotaitoa ja uskomme, että yhdistämällä voimamme pystymme palvelemaan käsityöharrastajia entistäkin paremmin ja monipuolisemmin”, Laine Publishingin toimitusjohtaja Jonna Hietala sanoo.

”Käsitöillä on kansainvälinen harrastajayhteisö, jota Laine tuotteillaan upeasti palvelee. Laine on osoittanut, että suomalainen media voi kasvaa kansainväliseksi, kun se tavoittaa oman intohimokohderyhmänsä. Käsityömedian suosio on kasvanut viime vuosina ja yhdessä voimme rakentaa suomalaisen käsityö- ja lifestyle-median kansainvälistä tulevaisuutta”, A-lehtien liiketoimintajohtaja Anna Ruohonen kertoo.

Lisätiedot:

A-lehdet Oy, liiketoimintajohtaja Anna Ruohonen, anna.ruohonen@a-lehdet.fi, puh. 040 137 6512

Laine Publishing Oy, toimitusjohtaja Jonna Hietala, jonna@lainemagazine.com, puh. 040 965 3196.

Laine Publishing Oy on vuonna 2016 perustettu tamperelainen kustantamo. Kahden naisen intohimoprojektista on sittemmin kasvanut yksi maailman tunnetuimmista ja rakastetuimmista pienkustantamoista. Laine julkaisee paitsi kansainvälistä neulelehti Lainetta myös neule-, käsityö- ja lifestylekirjallisuutta. Suurin osa kirjoista julkaistaan suomeksi ja englanniksi, ja niiden käännösoikeuksia on myyty eri puolille maailmaa.

Laine palkittiin vuonna 2021 Pirkanmaan palkinnolla, joka myönnetään Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Laineen perustaja ja toimitusjohtaja Jonna Hietala puolestaan sai vuonna 2021 Taito-Finlandia-tunnustuksen poikkeuksellisesta työstään suomalaisessa käsityökentässä.