Apu Junioria tehdään yhdessä lasten kanssa

Apu Junioria tehdään yhdessä lasten kanssa
Koko Suomen alakoululaisten asia- ja ajankohtaislehti Apu Juniori uudistuu ja lehteä tehdään entistä enemmän yhdessä lasten kanssa.
Julkaistu 29.8.2022

Apu Juniori -lehteä tehdään jatkossa yhdessä lukijoiden sekä kuuden Junnu-luokan kanssa. Lehden sisällön tekemiseen osallistuu alakoululaisia Hattulasta, Haukiputaalta, Haapavedeltä, Helsingistä, Orimattilasta ja Orivedeltä.

Junnu-luokkien oppilaat kommentoivat lehteä, ideoivat juttuja, kirjoittavat arvioita ja heitä myös haastatellaan aika ajoin lehteen. Lehdessä julkaistaan lisäksi entistä enemmän lasten tuottamaa sisältöä. ”Apu Juniori päästää lapset ääneen, sillä heillä on oikeus kertoa mielipiteensä ja tulla kuulluksi yhteiskunnassa. Lapset ovat oman elämänsä tärkeimpiä asiantuntijoita”, Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin muistuttaa.

Apu Juniorin visuaalisuus on kekseliästä. Taitossa kiinnitetään huomiota siihen, että lapsi oppii erottamaan uutiset viihteellisestä sisällöstä. Lehden kuvat on valittu huolella. Jokaisessa kuvassa on jotakin huomion vangitsevaa, jotakin sellaista, mikä herättää lapsen kiinnostuksen sisältöön.

Lehti auttaa oppimaan ja inspiroi tiedonjanoisia alakoululaisia. Teksti on konkreettista, täsmällistä ja suoraa. Tärkeää on, että vaikeat käsitteet avataan lapsille ymmärrettävään muotoon heitä kiinnostavalla tavalla. ”Lehti innostaa lapsia lukemaan ja vahvistaa näin heidän medialukutaitojaan. Apu Juniori kertoo uutisista ja ilmiöistä selkeästi ja totuudenmukaisesti unohtamatta kuitenkaan iloa, huumoria ja yllätyksellisyyttä, joka ruokkii lasten tiedonjanoa”, Apu Juniorin päätoimittaja Marja Aarnipuro kertoo.

Apu Juniori ilmestyy joka toinen viikko. Vuodessa ilmestyy 26 numeroa, joista neljä on isompaa teemanumeroa.

Lisätiedot:

A-lehdet Oy, päätoimittaja Marja Aarnipuro, p. 050 4144 565, marja.aarnipuro@a-lehdet.fi