Janne Sorakivestä Keskisen Kellon toimitusjohtaja

Janne Sorakivestä Keskisen Kellon toimitusjohtaja
Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään tänään.
Julkaistu 21.3.2023

Vähittäis- ja tukkukaupan osaaja Janne Sorakivi aloittaa Keskisen Kellon toimitusjohtajana. Hän tulee A-lehdet-konserniin Hobby Hallin toimitusjohtajan tehtävästä. Jannella on pitkä kokemus digitaalisesta kaupasta ja vahva kansainvälisen hankinnan osaaminen. Yhtiön aiempi toimitusjohtaja Jari Keskinen jatkaa yhtiön palveluksessa kehitysjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Jari vastaa edelleen myös Keskisen Kellon päämiessuhteista.

Keskisen Kello on Suomen suurin korujen ja kellojen verkkokauppa, joka toimii valtuutettuna jälleenmyyjänä yli 150 brändille Suomessa. Kaikki tuotteet löytyvät suoraan varastosta, minkä ansiosta yritys tunnetaan erittäin nopeista toimituksista.

”On innostavaa päästä näkemään kello- ja korualan digiloikkaa paraatipaikalta. Keskisen Kellolla on hieno tarina kasvamisesta kivijalasta verkkoon ja on upeaa päästä yhdessä muun henkilökunnan sekä A-lehtien vahvan mediaosaamisen kanssa kirjoittamaan tarinalle jatkoa”, Keskisen Kellon uusi toimitusjohtaja Janne Sorakivi kertoo.

Keskisenkello.fi on kategoriansa johtava verkkokauppa ja yhtiö harjoittaa verkkokauppaa myös muissa pohjoismaissa. Kivijalkamyymälän sijainti Suomen suurimman kyläkaupan Veljekset Keskinen Oy:n kauppakadulla Tuurissa tavoittaa paljon asiakkaita. Näille perustuksille on motivoivaa lähteä rakentamaan kasvua”, Sorakivi jatkaa.

Keskisen Kello on osa A-lehdet-konsernia. Verkkokaupan osuus vuonna 2022 oli 57 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Vajaa kolmannes (29 %) liikevaihdosta kertyy Suomen rajojen ulkopuolelta.

”Janne Sorakivi saa johdettavakseen mielenkiintoisessa vaiheessa olevan kasvuyhtiön ja osaavan henkilöstön. Tulevaisuuden menestyminen edellyttää selkeitä strategisia valintoja ja osaamista, joita Jannella on. On hienoa saada Jannen osaaminen Keskisen Kellon kasvun tueksi”, kertoo A-lehdet-konsernin hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

90-vuotias perheyhtiö A-lehdet-konserni hakee kasvua panostamalla digitaalisuuteen ja verkkokauppaan. Viime vuonna yhtiö lanseerasi eeva.fin, joka on uusi aktiivinen digimedia kaikille naisenmielisille, perusti Meillä kotona -median rinnalle sisustustavaroiden verkkokaupan ja alkuvuonna 2023 osti enemmistöosuuden Suomen suurimmasta digitaalisesta ruokayhteisö Satokausi Mediasta.

Lisätiedot:

Keskisen Kello Oy, toimitusjohtaja Janne Sorakivi (21.3.alkaen), p. 050 526 0380, janne.sorakivi@keskisenkello.fi

Keskisen Kello Oy, kehitysjohtaja Jari Keskinen, p. 040 738 4774, jari.keskinen@keskisenkello.fi

A-lehdet-konserni, hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen, p. 050 414 4546, olli-pekka.lyytikäinen@a-lehdet.fi

A-lehdet-konserni on mediasisältöjen, digitaalisen kaupankäynnin ja kasvumarkkinoinnin edelläkävijä. A-lehtien medialiiketoiminta julkaisee yli kahtakymmentä lukijoiden rakastamaa aikakauslehteä, tuottaa Suomen suosituimpia digitaalisia medioita verkkoon ja kehittää koko ajan uusia mediakerronnan muotoja. Konserniin kuuluvat A-lehdet Oy:n lisäksi kasvumarkkinointiyritys Genero, pohjoismaisen designin kansainvälinen verkkokauppa Finnish Design Shop, Suomen suurin kellojen ja korujen verkkokauppa Keskisen Kello sekä Suomen tavoittavin ruokayhteisö Satokausi Media. Konsernilla on myös vähemmistöosuus vastuullisten ulkoilu- ja urheiluvaatteiden verkkokauppa Weekendbeestä. Perheyrityksen tarina alkoi Helsingissä vuonna 1933, kun Apu-lehti perustettiin.