Lifestyle-toimittaja Natalia Rehbinder on intohimoammatissaan ja loihtii yllätyksiä lukijoiden iloksi

Lifestyle-toimittaja Natalia Rehbinder on intohimoammatissaan ja loihtii yllätyksiä lukijoiden iloksi
Tässä sarjassa esittäytyvät A-lehtien medioiden tekijät.
Julkaistu 19.5.2021

Toimittaja Natalia Rehbinder tekee päätyönään Kotivinkin ja Unelmien Talo&Koti -lehden lifestyle-sisältöjä: hän vastaa mm. Kotivinkin kansien rakentamisesta ja kuvausjärjestelyistä, diy-juttujen ideoinnista ja toteuttamisesta, kukkajutuista, isojen ruokajuhlajuttujen stailaamisesta ja askarteluohjeista sekä valmis- tai arkistokuvilla tehtävistä sisustusinspiraatiojutuista.

“Natalia on mahtava tiimityökaveri ja ammattilainen, joka saa jutut ja kannet onnistumaan missä tahansa olosuhteissa, odottamattomat yllätykset mukaan lukien. Natalialla on pettämätön tyylitaju, ja hän on koko ajan askelen edellä siinä, mikä tässä ajassa on kiinnostavaa. Natalia kiinnittää myös huomiota käyttämiensä materiaalien ja ainesten eettisyyteen ja ekologisuuteen, mitä lukijamme arvostavat suuresti”, asumisen mediaryhmän vetäjä Maija Koski sanoo.

Vaikka joulu on vain kerran vuodessa, Natalialla se on työn alla koko vuoden, ja hän sanookin olevansa armoitettu joulumuori. Hänen käsissään ja vierihoidossa ovat syntyneet Parhaat 100 ideaa jouluun -erikoislehdet, joista ensimmäinen ilmestyi viime syksynä ja toinen on tulossa syyskuussa.

Teet työssäsi juttuihin upeita stailauksia ja kattauksia. Kerro, miten jutut syntyvät?

Kaikki alkaa ideoinnista, jota tehdään sekä pienemmällä porukalla että toimituksen kesken. Mietimme ajankohtaisia aiheita ja mitä lukija niistä saa. Kun idea ja raamit ovat kasassa, aloitan kuvausmateriaalien haarukoimisen, varaan kuvaajan ja lavastajan. Jalkaudun mahdollisuuksien mukaan kauppoihin tai tilaan kuvaustuotteet netistä. Jokaisessa jutussa tasapainoilen uutuustuotteiden ja vanhojen tavaroiden sekä niiden uudelleenkäytön kanssa. Suunnittelen mielessäni stailauksen valmiiksi, mutta saatan muuttaa suuntaa lennossa, jos törmään kivoihin tavaroihin tai astioihin. Saan brändin AD:lta raamit sisällölle, mutta toteutuksen osalta vapaat kädet. Se tekee työstä mahtavaa! Kaiken viimeistelevät A-lehtitalon studiolla tai lokaatiossa pidettävät kuvaukset, joissa työparina on yleensä A-lehtien supertaitava kuvaaja. Eikä sovi unohtaa lavastajaa, Tuomas Nortemaa, jonka käsissä syntyy kaikkea tapettiseinän ja kodinomaisen miljöön välillä.

Kerro jokin onnistunut työ, johon olet erityisen tyytyväinen

Koska joulu on nyt erityisesti mieleni päällä, sanoisin, että Parhaat 100 ideaa jouluun -erikoislehden ideoiminen varsinaisen sesongin ulkopuolella suht tiiviillä aikataululla oli järjettömän kivaa! Vietin muutaman viikon kuva-arkistossa etsien mielestäni parhaat ja inspiroivimmat kuvat. Kiitos osaavien kollegoideni, tuottaja Kirsi Turusen ja graafikko Kanerva Karvisen, kuvien ympärille rakentui hauskoja tekstejä ja oivaltava taitto. Tänä vuonna tehdään toinen osa yhdessä Kirsin ja AD Sari Vaheen kanssa ja luvassa on entistä idearikkaampi kokonaisuus!

Mikä on parasta työssäsi?

Olen intohimoammatissa, jossa työ ja vapaa-aika kulkevat iloisesti käsi kädessä. Työ ruokkii vapaa-aikaa ja toisin päin. Työni sisältää kivoja asioita. Teen sisustus-, kukka-, diy- ja inspiraatiojuttuja. Sydäntä lähellä ovat myös hyvä ruoka ja juoma, sekä kirjat, joista kirjoittelen silloin tällöin. Monipuolisten aiheiden lisäksi minulla on maailman upeimmat työkaverit, joiden kanssa hommat sujuvat.