Ukrainankielinen Apu Juniori jaetaan Suomeen tulleille ukrainalaislapsille

Ukrainankielinen Apu Juniori jaetaan Suomeen tulleille ukrainalaislapsille
Apu Juniori haluaa ilahduttaa Suomeen saapuneita ukrainalaislapsia. Lehden uusimmasta numerosta on tehty ukrainankielinen painos, jota jaetaan ukrainalaisille lapsille ympäri Suomen.
Julkaistu 7.12.2022

Hyökkäyssota Ukrainaan herätti halun auttaa Suomeen paenneita lapsia ja heidän perheitään. Lasten tiede- ja ajankohtaislehti Apu Juniorin joulukuun alussa ilmestyvä numero julkaistaan myös ukrainankielisenä.

”Halusimme tarjota ukrainalaislapsille luettavaa heidän omalla äidinkielellään. Kahdella kielellä julkaistu Apu Juniori antaa puolin ja toisin mahdollisuuden oppia uutta: suomalaislapsille ukrainalaisista ja ukrainalaisille Suomesta. Rohkaisemme lapsia hankkimaan uusia ystäviä ja neuvomme mitä tehdä, jos maailman murheet tarttuvat puseroon. Mukana on myös käsillä tekemisen ja toisten ilahduttamisen iloa”, Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin kertoo.

Apu Juniori 25/2022 ilmestyy suomeksi ja ukrainaksi

Lehti jaetaan ukrainalaislapsille yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa, jolla on vakiintuneet jakelukanavat kouluihin, avustuskeskuksiin, vastaanottokeskuksiin ja muihin kotouttamistoimijoihin. SOS-Lapsikylä on keväällä perustanut ukrainankielisen Let’s chat -chatpalvelun ja syksyllä digitaalisen läksyapupalvelu Domashkan.

”Let’s chattiin tulleista yhteydenotoista tiedämme kuinka raskasta sodasta pakeneminen ja uuteen maahan asettuminen on ollut lapsille ja nuorille. Siksi halusimme olla mukana tarjoamassa mahdollisuuden tutustua uuteen kotimaahan tutulla kielellä. Samalla myös suomenkielisten lasten ymmärrys ukrainalaisten lasten tilanteesta kasvaa”, sanoo kehittämissuunnittelija Tuula Ylänne, joka vastaa SOS-Lapsikylän Ukraina-työstä.

Lukutaito vähentää eriarvoisuutta

Ukrainankielinen Apu Juniori on osa A-lehtien vastuullisuusohjelmaa, jonka yksi teemoista on eriarvoisuuden vähentäminen. Lukutaito on avain tietoon ja ymmärtämiseen, kohti tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa jokaisella on väliä. Apu Juniori kertoo uutisista ja ilmiöistä selkeästi ja totuudenmukaisesti unohtamatta kuitenkaan iloa, huumoria ja yllätyksellisyyttä, joka ruokkii lasten tiedonjanoa.

Lisätiedot:

A-lehdet, Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin, +358 40 576 8372, elisa.miinin@a-lehdet.fi

SOS-Lapsikylä, kehittämissuunnittelija Tuula Ylänne, +358 44 299 4107, tuula.ylanne@sos-lapsikyla.fi