Jenna Kunnas kuvitti Kotivinkin ja Viherpihan hurmaavat kodittajat ja tarhurit

Jenna Kunnas kuvitti Kotivinkin ja Viherpihan hurmaavat kodittajat ja tarhurit
Tässä sarjassa esittäytyvät A-lehtien medioiden tekijät.
Julkaistu 31.5.2021

Freelance-kuvittaja ja kuosisuunnittelija Jenna Kunnas loi Kotivinkkiin ja Viherpihaan ihastuttavat kodittaja- ja tarhurihahmot. Toimitusten työpöydällä syntyivät hahmojen kuvaukset, joiden perusteella Jenna loi tyylin ja tyypit, sekä piirsi hahmoille ulkoasun.

Kodittajat kuvaavat Kotivinkin intohimokohderyhmiä, ja lukijat ovat tunnistaneet niistä itsensä: yksi on hurahtanut neulontaan, toinen leipomiseen, kolmas tuunailuun ja neljän sohvalla makoiluun. Kotivinkin toimitus saa kuvia jopa oikean elämän kodittajista puuhissaan. Kuvitukset syventävät Kotivinkin brändi-ilmettä ja erottuvat mainonnassa muista brändeistä. Erityisen hyvin hahmot ovat toimineet Kotivinkin somemainonnassa, ja Meillä kotona -sivustolla liki 60 000 ihmistä on testannut, mikä kodittaja itse on. Toimitukseen on tullut myös ehdotuksia puuttuvista kodittaja-hahmoista, ja niitä onkin tulossa lisää.

Viherpihan kohderyhmässä on havaittavissa samanlaista intohimoa. Kodittajat saivatkin jatkoa syksyllä 2020 tarhurihahmoista, jotka toimitus käsikirjoitti ja Jenna Kunnas kuvitti.

Kerro tarkemmin millainen kuvitustyö kodittajien ja tarhureiden luominen sinulle oli?

”Nämä olivat hauskoja toimeksiantoja, koska osasin samaistua lähes kaikkiin hahmoihin. Olen intohimoinen puutarhuri ja sieniharrastaja, ja olen aina ollut kiinnostunut kauniista esineistä ja taiteesta ja kodin sisustamisesta. Ja tietysti laiskottelusta. Aiheensa puolesta tämä keikka oli minulle ihan nappiosuma.”

Mistä saat inspiraatiota kuvitustöihisi?

”Kun tekee tilaustöitä työt ovat tietysti kovin erilaisia. Usein saa lukea kirjoja, selailla nettiä, käydä metsäkävelyllä ja etsiä inspiraatiota ties mistä. Joskus tiedeartikkelin otsikko herättää mielenkiinnon ja toisinaan taustalla on syviä pohdintoja. Kyllä minun työni tavallisimmin ovat saaneet innoituksensa luonnosta, kukista, lehdistä, sienistä ja eläimistä. Ehkä siksi, että viihdyn metsässä ja luontoa tutkin mieluiten, ja katselen tarkimmin.”

Mikä on mielestäsi tärkeää onnistuneessa kuvituksessa?

”Kuvitus on aina enemmän kuin vain kaunis kuva. Sen pitää sopia paikkaansa ja kertoa toivottu viesti. Kuvitus on tärkeä, monitahoinen osa onnistunutta viestintää.”

Palataan vielä kodittajiin ja tarhureihin. Mikä hahmoista on oma suosikkisi?

”Tähän on helppo vastata. Kodittajien multakämmekkä-hahmo osui itseeni tosi hyvin. Pakko paljastaa, että käytin itseäni kuvan mallinakin."

Tutustu Jenna Kunnaksen kuvittamiin maamme tarhureihin Meilläkotona.fissä tästä linkistä.