Q&A: Näin syntyi Torjutut tunteet -meditaatiopodcast

Q&A: Näin syntyi Torjutut tunteet -meditaatiopodcast
Voi hyvin -lehden Torjutut tunteet on uudenlainen meditaatiopodcast, jossa käsitellään vaikeita tunteita. Meditaatioiden vetäjä, hyvinvointivalmentaja Taru Karoliina Astikainen kertoo, mistä podcastissa on kyse.
Julkaistu 2.12.2020

Q: Kerro lyhyesti kuka olet ja mikä sinua viehättää podcasteissa.

A: Olen Taru Astikainen, 40-vuotias kahden koululaispojan äiti sekä hyvinvointialan yrittäjä. Intohimoni on luoda jotain uutta ja merkityksellistä elämässäni, mikä tuo iloa itselleni sekä mahdollisesti myös muille. Haluan arjessa tehdä paljon sellaista, mikä minua kiehtoo ja kiinnostaa, vaikka en tiedä, onko siinä aina mitään järkeä. Olen hyvin luova ja intuitiivinen ihminen. Minua kiinnostaa ihmisen kokonaisvaltaisuus sekä ne asiat meissä, mitä järjellä ei aina voi selittää. Podcasteissa minua viehättää niiden helppous ja tietynlainen mielikuvituksen vapaus. Kuunnelmissa jää aina kuulijalle enemmän ” tilaa”. Niiden rakenne on kiinnostava.

Q: Vedät Torjutut tunteet -podcastia. Millainen sarja on kyseessä?

A: Olen yhdeltä ammatiltani meditaatio-ohjaaja. Koen meditoinnin hyvin tärkeäksi hyvinvoinnin ja arjessa jaksamisen kannalta. Meditaatioiden terveyshyötyjä on myös tutkittu tieteellisesti paljon, ja niiden vaikutus ihmisten hyvinvointiin on merkittävä.

Torjutut tunteet -podcast käsittelee viittä tunnetta: häpeää, kateutta, pelkoa, vihaa ja surua. Ne ovat ennen kaikkea tunteita, jotka ovat ihmisille ehkä vieraampia ja niin sanotusti negatiivisia tunteita. Minun mielestäni ei tosin ole olemassa negatiivisia tai positiivisia tunteita, vain tunteita yleisesti. Toiset tunteet ovat vaikeampia tunnistaa ja ilmaista, koska ne eivät aina ole olleet hyväksyttyjä historiassamme.

Q: Mistä syntyi ajatus podcastiin?

A: Ajatus syntyi yhteistyössä Voi hyvin -lehden päätoimittaja Riitta Nykäsen kanssa. Riitta oli syksyllä 2019 mukana eräässä tapahtumassa, jossa ohjasin meditaatioita noin 60 henkilölle. Siitä kaikki sitten lähti. Voi hyvin halusi tarjota kohderyhmälleen jotain uutta ja mielenkiintoista, ja tämä kuulosti uudenlaiselta kokemukselta ja mahdollisuudelta myös itselleni. Tästä syntyi yhteistyö Riitta Nykäsen ja A-lehtien podcast-tuottaja Sami Kuuselan kanssa. Mahtavia ammattilaisia molemmat!

”Uskalla tuntea kaikkia tunteita, jotta voit kokea elämääsi syvemmin ja aidommin. Sydämesi on kompassisi, se näyttää sinulle oikean tien totuuteen.”
Torjutut tunteet -meditaatioiden vetäjä Taru Astikainen

Q: Mitä sarjan tekemisestä on jäänyt sinulle mieleen?

A: Sisällön tuottaminen meditaatioihin oli mieluisaa ja tuttua. Kun ohjaan meditaatioita, teen sen hyvin intuitiivisesti – juuri siinä hetkessä. Yritin toimia näin myös Torjutut tunteet -meditaatioiden kohdalla, jotta ne olisivat ainutlaatuisia sekä täynnä uudenlaista energiaa ja rakkautta. Äänitykset olivat minulle jotain aivan uutta ja jännittivät paljon! Minua mietitytti, miten podcasteissa onnistutaan välittämään kuulijoille kaikki se meditaatioiden lataus ja hyvä energia. On tärkeää, että puhe ja meditaatioiden koko äänimaailma tukevat sisältöä. Lopputulos oli minusta onnistunut ja nyt odotan innolla, miten kuulijat ottavat meditaatiot vastaan.

Q: Mitä olet oppinut podcastien tuotannosta?

A: Tuotannossa minua jännitti eniten se, miten onnistun äänitystilanteessa saavuttamaan rauhan tilan. Se on edellytys meditaatioille ja sille, että ääni on luonnollinen ja rento. Se kuitenkin onnistui oikein hyvin.

Kiinnostaako kumppanuus Torjutut tunteet -podcastissa? Lue yhteistyömahdollisuuksista tästä ja kysy lisää A-lehtien yritysasiakasmyynnistä +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet. Autamme löytämään parhaat ratkaisut, joilla brändisi voi kuulua A-lehtien podcasteissa.

Q: Kenelle podcast on suunnattu ja miksi sitä kannattaa kuunnella?

A: Torjutut tunteet -podcast on suunnattu kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Ennen kaikkea niille, jotka haluavat vahvistaa ja kehittää itsetuntemustaan. Tunteet ja niiden tunnistaminen ovat kaiken lähtökohta itsetuntemuksen kehittämisessä. Kuka minä oikeastaan olen ja mitä elämässäni oikeasti haluan?

Saatamme elää ympäristön ja ulkoisten tekijöiden ohjaamina, jolloin todellinen potentiaalinen itsemme jää kaiken varjoon. Kun lähtee rohkeasti kohtaamaan tunnemaailmaansa, voi löytää todellisen aarteen: parhaan version itsestään.

Kohtaa torjutut tunteesi ja vapaudu niistä äänimatkalla aarniometsään. Kuuntele meditaatiot täältä!

Ota yhteyttä!
Haluatko kuulla kaupallisista kumppanuuksista Torjutut tunteet -podcastissa? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Tavoitat A-lehtien yritysasiakasmyynnin myös aina +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi.