Toimituspäällikkö Sonja Saarikoski palkittiin Hulda Paulo -palkinnolla

Toimituspäällikkö Sonja Saarikoski palkittiin Hulda Paulo -palkinnolla
Paulon säätiö on myöntänyt Imagen toimituspäällikkö Sonja Saarikoskelle Hulda-palkinnon.
Julkaistu 11.1.2021

Palkinto myönnetään Sonja Saarikosken Image-lehteen kirjoittamasta artikkelista Pitkät jatkot sekä siitä seuranneesta häirintää ja kiusaamista musiikkimaailmassa käsittelevästä keskustelusta. Palkinnon arvo on 5000 euroa.

”Olen kiitollinen tästä arvokkaasta tunnustuksesta. Vallan väärinkäytön muotoihin liittyvä keskustelu ei ole ollut klassisen musiikin piireissä helppo, niin kuin se ei ole ollut helppo muillakaan yhteiskunnan alueilla. Minulle tunnustus kertoo ennen kaikkea siitä, että muutoksen tarve tietyissä klassisen musiikin kenttään liittyneissä rakenteissa ja toimintatavoissa on otettu tosissaan. Toivon, että keskustelu jatkuu rakentavana, yksittäisten syyllisten sijaan perustavanlaatuista muutosta etsien”, Sonja Saarikoski sanoo.

Paulon säätiön hallitus perusti Hulda Paulo -palkinnon 12.06.1884 syntyneen Hulda Paulon syntymän satavuotispäivän kunniaksi. Se on musiikin tunnustuspalkinto, joka myönnetään säätiön hallituksen päätöksellä. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin Turun Soitannollisen seuran 5. valtakunnallisessa sellokilpailussa vuonna 1986 kilpailun voittajalle Riitta Pesolalle.

Viimeksi palkinto myönnettiin vuonna 2014, jolloin sen sai kapellimestari Dalia Stasevska.

Saarikoskelle myönnettävä palkinto on kahdeksas palkinnon historiassa.

Kuva: Heikki Tuuli