Trendi ja Image voittoon Edit-kilpailussa – Trendi on Vuoden yleisölehti

Trendi ja Image voittoon Edit-kilpailussa – Trendi on Vuoden yleisölehti
Trendi voitti Vuoden yleisölehti -sarjan ja Image kahmi kolme voittoa Edit-kilpailussa, joka palkitsee aikakausmedioiden parhaita tekijöitä. Voittajat julkistettiin 23.3.2017 Edit-gaalassa.
Julkaistu 23.3.2017

Trendi valittiin Vuoden yleisölehdeksi Edit-kilpailussa. Tuomaristo perusteli valintaa Trendin onnistuneella uudistuksella, joka näkyy vahvoissa sisällöissä sekä ulkoasussa ja on tuonut lehteen syvyyttä ja ikäneutraalia kiinnostavuutta.

”Tilaa on annettu pitkälle, merkitykselliselle journalismille. Tehdyt uudistukset näkyvät selvästi irtonumero- että mainosmyynnin nousussa ja ennen kaikkea lukijatyytyväisyyden kasvussa,” kuvailee tuomaristo voittajaa.

Yksittäisistä julkaisuista eniten voittoja sai Image, joka kahmi kilpailussa ennätykselliset kuusi finaalipaikkaa. Imagessa julkaistu juttu ”Hukkuneet” palkittiin Vuoden yleisölehtijuttuna, ja Imageen kuvannut Vilma Pimenoff valittiin Vuoden aikakauslehtikuvaajaksi. Lisäksi Image voitti Vuoden aikakauslehtikansi -yleisöäänestyksen.

”Teemme Imagessa hartiavoimin laatujournalismia. Tavoitteemme on tehdä asiat toisin kuin muut, yllättää, mutta porautua myös syvälle. On hienoa, että kova työ palkitaan,” sanoo Imagen päätoimittaja Heikki Valkama.

Tuomariston perustelut valinnoille

Vuoden yleisölehti: Trendi

Lehden onnistunut uudistus näkyy asiasisällöissä sekä ulkoasussa. Vahvat sisällöt ja rauhallinen visuaalisuus tukevat lehden aikuisempaa linjaa. Nuorekas Trendi on edelleen, mutta se on saanut lisää yllättävää syvyyttä ja ikäneutraalia kiinnostavuutta. Tilaa on annettu pitkälle, merkitykselliselle journalismille. Tehdyt uudistukset näkyvät selvästi irtonumero- että mainosmyynnin nousussa ja ennen kaikkea lukijatyytyväisyyden kasvussa.

Juttu yleisölehdessä: "Hukkuneet", Image, toimittaja Taina Tervonen, valokuvaaja Anna Autio, Imagen toimitus; ad ja editorit

Informatiivinen, erilainen ja ajatuksia herättävä juttu erittäin tärkeästä ajankohtaisesta aiheesta. Aiheen omaperäisessä käsittelyssä on löydetty tasapaino kylmien faktojen ja surullisuuden määrässä. Taustatyöhön on panostettu perinpohjaisesti, ja sujuva ilmaisu vie lukijan paikan päälle. Vähäeleinen, jopa koskettava kuvitus tukee hienosti jutun sanomaa ja tuo sen iholle.

Vuoden aikakauslehtikuvaaja: Vilma Pimenoff, Image

Vilma Pimenoff osaa loistavalla tavalla kiteyttää arkipäivän asiat selkeiksi kuvasymboleiksi ja saa tutut asiat näyttämään joltain muulta kuin mitä ne ovat. Vuoden 2016 aikakauslehtikuvaaja on löytänyt kiteytetyn ilmaisutavan, joka jättää silti varaa tulkinnoille. Kuvituskuvat tuovat itsenäisinä töinä lehtiartikkeleihin uuden ulottuvuuden, ja ne erottuvat omaleimaisuudellaan jokapäiväisestä kuvavirrasta.

Edit on Aikakausmedian järjestämä kilpailu, jonka tarkoituksena on palkita alan ansioituneita tekijöitä ja kannustaa kehittämään entistä parempia julkaisuja painettuna tai digitaalisena.