Avun uusi juttusarja kertoo ulkomailta Suomeen muuttaneista työntekijöistä

Avun uusi juttusarja kertoo ulkomailta Suomeen muuttaneista työntekijöistä
Suomessa töissä -juttusarja esittelee viikoittain Avussa yhden työperäisen maahanmuuttajan. Apu kysyy Suomeen muuttaneilta, mikä heitä tänne vetää töihin, miten heitä on täällä kohdeltu ja miltä Suomi ja suomalaiset heidän silmissään näyttävät.
Julkaistu 4.1.2024

Jo yli 90 vuoden ajan Apu on luonut uskoa toimintaan yhteisen hyvän puolesta. Tänä vuonna Apu haluaa hälventää työperäiseen maahanmuuttoon liittyviä ennakkoluuloja.

”Suomi tarvitsee työperäisiä maahanmuuttajia ja me haluamme kertoa lukijoillemme, keitä he ovat. Teemme vuonna 2024 jokaiseen Avun numeroon haastattelun ihmisestä, joka on tullut Suomeen töihin muualta. On tärkeää, että Suomeen töihin tulevat tuntisivat itsensä tervetulleiksi. Ennakkoluulot ja pelot syntyvät siitä, että emme tunne toisiamme. Siksi Apu haluaa tutustuttaa lukijansa tulijoihin”, Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kertoo.

Suomessa suhtautuminen ulkomaalaistaustaisiin työntekijöihin on viime vuosina muuttunut myönteisemmäksi, mutta ongelmia on edelleen. Suurimmat haasteet liittyvät kielitaitoon, erilaisiin tapoihin tehdä työtä, ennakkoluuloihin ja puutteelliseen perehdytykseen.

Suomen vetovoimatekijöitä ovat korkeatasoinen koulutus, puhdas luonto ja demokratia. Monet myös näkevät Suomen hyvänä maana lastensa tulevaisuuden kannalta.

Suomessa töissä -juttusarja julkaistaan myös uudessa Apu360-sovelluksessa.

Apu on koko Suomen ja kaikkien suomalaisten media, joka kertoo elämästä eri puolilta Suomea. 12 maakuntakirjeenvaihtajaa varmistavat sen, että sisällöissä huomioidaan koko maa Hangosta Nuorgamiin. Vuonna 2024 Avulla on seitsemän teemakirjaanvaihtajaa, jotka raportoivat ajan tärkeistä ilmiöistä aiheinaan rikos, valta, huono-osaisuus, nuoruus, maatalous, mielenterveys ja rakkaus.

Apu perustettiin vuonna 1933 tueksi laman keskellä kamppaileville työttömille. Lehti syntyi avun antamisen tarpeesta, ja Avun tehtävä on edelleen luoda yhteenkuuluvuutta ja uskoa tulevaisuuteen.