Case Myllyn Paras

Case Myllyn Paras
Vaikuttaja Anni Paakkunainen kehitti Myllyn Parhaalle torttureseptin, joka nousi somehitiksi ja hullaannutti kotileipurit.
Julkaistu 2.2.2021

Tavoite

Kampanjan tavoitteena oli innostaa ja inspiroida kuluttajia hyödyntämään Myllyn Paras Torttutaikinaa monenlaisiin herkkuihin jo hyvissä ajoin ennen joulua. Pääkohderyhmänä olivat 25–55-vuotiaat ruoanlaitosta ja leivonnasta kiinnostuneet päivittäisostopäättäjät ja toisena kohderyhmänä lapsiperheet.

Ratkaisu

Kampanjan ajankohta oli loka-marraskuu 2020. Kampanjalla Myllyn Paras halusi muistuttaa, että jouluinen leivonta on iloa tuottava perinne, josta ei tarvitse tinkiä, vaikka korona vaikeuttaa joulunviettoa.

Kampanjan ytimessä oli vaikuttajayhteistyö, kuluttajia aktivoiva kilpailu Meilläkotona.fissä ja näyttävä display-kampanja kohderyhmän tavoittavissa kanavissa.

Toteutus

Kampanjan keulakuvaksi valjastettiin suositun Annin Uunissa -blogin intohimoinen leipuritaituri Anni Paakkunainen. Hän kehitti Myllyn Paras Torttutaikinasta kolme uudenlaista reseptiä, jotka inspiroivat hyödyntämään torttutaikinaa monenlaiseen suolaiseen ja makeaan leivontaan.

Meilläkotona.fissä julkaistiin Joulu on joka päivä -kampanjasivu, johon upotettiin yleisöä aktivoiva kilpailu. Kisassa kävijät pääsivät äänestämään suosikkiaan kolmesta torttureseptistä.

Äänestyksestä ohjattiin Myllyn Parhaan reseptipankkiin, jossa reseptit julkaistiin:

Kilpailuun ohjattiin liikennettä Meilläkotona.fin uutiskirjeestä, Maku-brändin Instagramista, Annin Uunissa -Instagramista ja display-kampanjalla. Paakkunainen toimi kampanjakasvona myös interstitiaali-mainoksessa.

Kilpailun päätyttyä Paakkunainen julkaisi blogissaan äänestyksen voittaneen torttutuutin reseptin. Someyleisö hullaantui täysin ja reseptistä tuli ilmiö, joka ansaitsi myös median huomion. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi hittitortuista ja haastatteli Anni Paakkunaista.

Tulokset

Kampanja onnistui erinomaisesti. Myllyn Parhaalle ideoitu torttutuuttien resepti pääsi Annin Uunissa -blogin vuoden 2020 kymmenen klikatuimman reseptin joukkoon. Kasvanut kiinnostus torttuleivontaa kohtaan näkyi myös Google-hauissa: joulukuussa 2020 torttutuutti ponnahti aiemmalta nollatasolta yli 1 300 hakuun.

Meilläkotona.fissä julkaistu natiiviartikkeli keräsi reilut 22 000 uniikkia lukijaa ja äänestykseen osallistui 2 743 henkilöä. Anni Paakkunaisen Instagram-julkaisujen tavoittavuus oli yhteensä 110 600 ja engagement rate 9,22 %. Korkea sitoutuneisuusaste kertoo aidosta ja vuorovaikutuksellisesta yhteydestä vaikuttajan ja yleisön välillä.

Kampanjatutkimuksen mukaan natiiviartikkeli ja display-kampanja rakensivat onnistuneesti myönteistä mielikuvaa Myllyn Parhaasta ja vaikuttivat positiivisesti tutustumis- ja ostokiinnostukseen.

"Kampanja osui loistavasti ajankohtaan, jolloin joulun suunnittelu oli hektisimmillään. Annin kolme toteutusta saivat hienosti huomiota. Etenkin tuutti, joka oli yhdistelmä jotain vanhaa ja jotain ihan uutta. Ei ihme, että se lähti viraalisti jakoon!", kommentoi Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen.

"Saimme näkyvyyttä tuotteillemme juuri oikeassa kohderyhmässä ja luontevassa yhteydessä."
Myllyn Paras, Johanna Kemppinen, markkinointijohtaja
Työryhmä
Asiakas: Myllyn Paras
Johanna Kemppinen,
Mona Turpeinen
A-lehdet
Outi Huhtanen-Kuusela,
Hanna Haavisto,
Antti Vettenranta
Vaikuttaja
Anni Paakkunainen
Kiinnostuitko?
Autamme löytämään oikeat ratkaisut ja kiinnostavimmat tarinat, joilla teet vaikutuksen kohderyhmääsi! Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Tavoitat A-lehtien yritysasiakasmyynnin myös aina +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi.