Case Tolu ProNature

Case Tolu ProNature
Miten tuodaan kiinnostavalla tavalla esille puhdistustuotteiden luonnonmukaisuus ja aktivoidaan kuluttajia kokeilemaan uusia tuotteita inspiroivalla ja raikkaalla tavalla? Siivouksen klassikkobrändi Tolu oli tämän haasteen äärellä, kun ProNature-tuotelinja lanseerattiin.
Julkaistu 5.6.2020

Tavoite

Kampanjan tavoitteena oli lanseerata Tolu ProNature -tuotesarja. Kohderyhmänä olivat nykyiset Tolu-tuotteiden käyttäjät ja uudet potentiaaliset käyttäjät. Kampanjan avulla asiakas halusi tehdä Tolu ProNature -tuotelinjaa tutuksi, viestiä tuotteiden ominaisuuksista sekä tarjota inspiraatiota puhdistustuotteiden käyttöön ja innostaa kuluttajia siivoukseen.

Ratkaisu

Kampanjan keskiöön päätettiin koota Tolu ProNature -testiryhmä, jonka avulla kartoitettiin innokkaiden kotisiivoojien kokemuksia uudesta tuotesarjasta. Testaajien palautteet ja kokemukset tarjosivat kiinnostavan sisältökulman viestiä tuotteiden ominaisuuksista eri kanavissa.

Kampanjakasvona toimi ammattijärjestäjä Laura Holmström. Laura tuotti ja julkaisi siivousaiheista sisältöä omissa kanavissaan, joissa hänellä on sitoutunut seuraajakunta.

Toteutus

Testiryhmä

Kampanja aloitettiin kokoamalla testiryhmä, johon haki 1 032 innokasta kotisiivoojaa. Rekrytointi tehtiin Kotivinkki- ja Meilläkotona-uutiskirjeissä sekä ammattijärjestäjä Laura Holmströmin somekanavissa. Hakijoista valittiin ryhmään 150 testaajaa, jotka saivat kokeiltavakseen Tolu ProNature -tuotesetin. Testiryhmäläisten siivoustottumuksia ja ensikokemuksia tuotteista kartoitettiin verkkokyselyllä.

Tuloksista selvisi muun muassa, että 91 % vastaajista aikoo ostaa tuotteita jatkossakin. 97 % vastaajista sanoi, että Tolu ProNature tuotteet puhdistivat tehokkaasti. 92 % vastaajista oli sitä mieltä, että kestävä kehitys ja ekologisuus ovat tärkeitä ostopäätöksen teossa.

A-lehdet koordinoi testiryhmän rekrytoinnin, tuotti rekrytointi-ilmoitukset ja ilmoittautumissivun ja vastasi tulosten keräämisestä ja analysoinnista.

Kyselyn aineistoa hyödynnettiin laajasti kampanjan sisältöjen suunnittelussa ja toteutuksessa, minkä lisäksi asiakas sai hyödyllistä tietoa kuluttajien siivoukseen liittyvistä asenteista ja käytännöistä.

Teemasponsorointi

Teemasponsorointi tarjosi Tolu ProNaturelle jatkuvaa näkyvyyttä Meilläkotona.fissä koko kampanjan ajan syyskuusta marraskuuhun. Teemasponsoroinnissa mainostaja ottaa haltuun sivustolta yhden tai useamman teeman ja tavoittaa kuluttajat kampanjalle relevanttien toimituksellisten sisältöjen ääreltä, kun yleisö jo etsii aiheesta tietoa. Tolu ProNature -kampanjassa otettiin haltuun Järjestäminen-teema.

Advertoriaalit printissä ja verkossa

Aikakauslehtimainonta loi tavoittavuutta kampanjan kohderyhmässä ja viesti testiryhmän hyvistä kokemuksista oikeanlaisessa mediaympäristössä. Advertoriaalit julkaistiin Kotivinkissä sekä Unelmien Talo&Koti -lehdessä.

Testiryhmän kokemuksista julkaistiin myös natiiviartikkeli Meilläkotona.fissä. Artikkelia rikastettiin Laura Holmströmin siivousaiheisella videolla, jonka Laura julkaisi myös omissa kanavissaan. Natiiviartikkeliin ohjattiin lukijoita Kotivinkin ja Meillä kotona -brändin Facebook-sivuilta sekä A-lehtien Yleisötakuun avulla.

Mikä Yleisötakuu? A-lehtien Yleisötakuu varmistaa natiiviartikkelille vähintään 4 500 silmäparia kampanja-aikana. Liikenteenohjaus koostuu esimerkiksi aktivoivista uutiskirjenostoista, älykkäästä sisällönsuosittelusta, houkuttelevista sosiaalisen median julkaisuista sekä näyttävästä display-mainonnasta huippubrändiemme yhteydessä. A-lehdet vastaa Yleisötakuun toimenpiteistä, aikataulutuksesta ja tuottaa itsenäisesti materiaalit liikenteen ohjaukseen.

Tulokset

Kampanja tuki onnistuneesti Tolu ProNature -tuotesarjan lanseerausta. Kampanjatutkimuksen mukaan ratkaisu lisäsi onnistuneesti tietoisuutta Tolu ProNature -tuotteista, loi positiivista mielikuvaa ja vahvisti toivottuja brändiattribuutteja.

Vastaajat pitivät printtiadvertoriaalia informatiivisena, ja se linkittyi hyvin tuotemerkkiin. Mainos tavoitti päivittäisostopäättäjien kohderyhmässä yhteensä 330 000 silmäparia. Natiiviartikkeli loi myös positiivisen vaikutelman ja sai reilut 18 000 uniikkia lukijaa ja 23 106 sivulatausta.

Laura Holmströmin postaukset herättivät hyvin kuluttajien kiinnostuksen, ja niiden sisältö koettiin selkeäksi, erottuvaksi, viihdyttäväksi ja hauskaksi. Lauran postaukset auttoivat vahvistamaan kuluttajien käsitystä tuotteesta ekologisena ja luonnollisena siivoustuotteena. Sisällöt Instagramissa ja Facebookissa tavoittivat kokonaisuudessaan 21 900 käyttäjää.

Yhteistyö Tolu ProNature brändin kanssa on jatkunut tästä kampanjasta eteenpäin A-lehtien eri kanavissa.

"A-lehtien ehdottama testiryhmäkampanja oli alusta alkaen houkutteleva, tuodessamme täysin uudenlaisia tuotteita Tolun tuoteperheeseen. Yhteistyö A-lehtien tiimin kanssa oli alusta asti selkeää ja rakentavaa. Testiryhmän tulokset yllättivät meidät erittäin positiivisesti, ja tulokset esitettiin meille myös visuaalisesti erittäin selkeästi ja avaavasti. Kaikki tuotettu visuaalinen materiaali oli linjassa uuden ProNature-brändin ilmeen kanssa, mistä olimme erittäin tyytyväisiä. Yhteistyö Laura Holmströmin kanssa sopi myös erittäin hyvin yhteen Tolun brändin ja kohderyhmän kanssa.

Olemme erittäin tyytyväisiä tähän kokonaisuuteen ja saimme myös arvokasta tietoa kohderyhmän ostokäyttäytymisestä. Testituloksia on käytetty myös seuraavissa A-lehtien toteuttamissa Tolu ProNature -kampanjoissa", kertoo Brand Manager Virva Tuononen Henkel Finlandista.

Kiinnostuitko?
Autamme löytämään oikeat ratkaisut ja kiinnostavimmat tarinat, joilla teet vaikutuksen kohderyhmääsi! Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Tavoitat A-lehtien yritysasiakasmyynnin myös aina +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi.

Työryhmä
Asiakas: Henkel Finland
Brand Manager Virva Tuononen,
Junior Brand Manager Tomas Laurinus
A-lehdet
Myyntipäällikkö Mervi Kankainen, planner Tiia Salomaa, toimittaja Viivi Mujunen, AD Jenni Jokela