Q&A: Näin syntyi Pekka Saurin uusi podcast

Q&A: Näin syntyi Pekka Saurin uusi podcast
Lohdullinen teoria elämästä on uusi podcast, jossa äänessä on Pekka Sauri – yksin ja 19 vuoden tauon jälkeen. Saurin viesti kuulijoille on yksinkertaisuudessaan lohduttava: kaikesta selvitään ja elämän voi elää kovin monella tavalla. Nyt Sauri kertoo, millaisista lähtöasetelmista podcast syntyi.
Julkaistu 16.6.2021

Q: Kerro lyhyesti kuka olet.

A: Olen Pekka Sauri, ex – kaikkea mahdollista. Filosofian tohtori, nykyisin lähinnä yrittäjä, puhuja ja kirjoittaja.

Q: Juonnat uutta Lohdullinen teoria elämästä -podcastia. Miten kuvailisit podcastia – millainen sarja on kyseessä?

A: Ajatuksenani oli, että yrittäisin kiteyttää tähänastisen elämänkokemukseni sarjaan yksinpuheluita. Sarjan eri osat keskittyvät väljästi elämän eri alueisiin. Yritän olla mahdollisimman uskollinen omalle kokemukselleni.

Q: Mistä syntyi ajatus juuri tämänkaltaiseen podcastiin ja teemaan?

A: Itse asiassa ajatus syntyi tuottajani Sami Kuuselan päässä. Omin päin en ehkä olisi tämmöistä ideaa keksinyt.

Ajatuksenani oli, että yrittäisin kiteyttää tähänastisen elämänkokemukseni sarjaan yksinpuheluita.
Pekka Sauri

Q: Mitä sarjan tekemisestä on jäänyt päällimmäisenä mieleen?

A: Yllättävän helposti nousee ajatuksia, muistoja ja kokemuksia mieleen: yksi ajatus avaa tien toiseen kuin puron patoluukku. Etukäteen hirvitti, että löytyykö mitään järkevää tai tarpeellista sanottavaa. Hämmästyin, kun tajunta alkoi virrata.

Q: Millaisia ajatuksia sinussa on herättänyt podcastin muoto, 1,5–2 tunnin monologi?

A: Muoto on vaativa. Kuulija ei saisi kyllästyä. Minulle sopisi, että sarjaa kuunneltaisiin päivän päätteeksi nukkumaan mentäessä kuin maallista iltahartautta. Saa siihen nukahtaakin.

Q: Mikä on tärkein viestisi kuulijoille?

A: Että kaikesta selvitään. Vaikka elämäntilanne tuntuisi ja näyttäisi kuinka toivottomalta, ongelmat voidaan aina muuttaa käytännöllisiksi ja miettiä, mitä niille voitaisiin seuraavaksi tehdä. Myös se, että elämän voi elää kovin monella eri tavalla. Toivottavasti tämä viesti tulee yksinpuheluista ilmi.

Kiinnostaako kumppanuus podcasteissa? Lue yhteistyömahdollisuuksista tästä ja kysy lisää A-lehtien yritysasiakasmyynnistä +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet. Autamme löytämään parhaat ratkaisut, joilla brändisi voi kuulua A-lehtien podcasteissa.

Q: Radio-ohjelma Yölinjan päättymisestä tulee ensi syksynä 19 vuotta. Juonsit ohjelmaa kuudentoista vuoden ajan vuosina 1986–2002. Miten elämäsi on muuttunut ja ajattelusi kehittynyt tämän jälkeen?

A: Elämäni on muuttunut moneen suuntaan, mutta edelleen ajatteluni pohjautuu sille vakaumukselle, että ihmisten maailma on jatkuvaan neuvotteluun ja keskusteluun perustuva sopimus. Kannattaa osallistua siihen keskusteluun, muuten muut keskustelevat puolestasi.

Q: Podcastin taustalla soi Arttu Silvastin säveltämä musiikki. Miten luonnehtisit sitä: millaisen ulottuvuuden musiikki tuo sarjaan?

A: Musiikki tuo kokonaan uuden ulottuvuuden yksinpuheluihin. Ensi kuulemalta toi mieleen Angelo Badalamentin Twin Peaks -tunnarin, vaikkei se varsinaisesti sitä muistuta. Ilman muuta musiikki rikastaa kokonaisuutta – toivottavasti myös kuulijan mielestä.

Q: Kenelle kaikille podcast mielestäsi sopii?

A: Kaikille, jotka kaipaavat hiukan mielenrauhaa päivän päätteeksi.

Pekka Saurin Lohdullinen teoria elämästä -podcast ilmestyy 15.6. alkaen Spotifyssa, Apple Podcasteissa ja Google Podcasteissa. Sarja on kahdeksanosainen, uusi jakso julkaistaan viikoittain 3.8. saakka.

Ota yhteyttä!
Haluatko kuulla kaupallisista kumppanuuksista podcasteissa? Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Tavoitat A-lehtien yritysasiakasmyynnin myös aina +358 50 414 4200 tai yritysasiakkaat@a-lehdet.fi.