Olet täällä

Vuoden Eeva -kilpailun voittajat on julkistettu

Eeva-lehden järjestämä Vuoden Eeva -kilpailu on ratkennut. Kilpailu jakautuu kolmeen kategoriaan: Vuoden tähdeksi, Vuoden vaikuttajaksi ja Vuoden tulokkaaksi. Näin eri alojen näkyvät ja osaavat naiset ovat esillä tasavahvoina.

vuoden-eevat-2017

Vuoden tähdeksi Eevan lukijat valitsivat laulaja Saara Aallon. Iso Britannian X-Factor -laulukilpailussa toiseksi sijoittunut Aalto hurmasi suomalaiset viime syksynä. Hänen uskomaton lahjakkuutensa ja muuntautumiskykynsä kosketti katselijoita. Saara Aallon ura on vahvassa nousussa. Parasta aikaa hän on X Factor-kiertueella ja esiintyy seuraavan kerran Suomessa Hartwall Areenalla huhtikuussa.

Vuoden vaikuttajaksi valittiin tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Suomen Unicefin suojelijana toimiva Haukio kampanjoi menestyksekkäästi lasten oikeuksien puolesta kuluneena vuotena. Hänen ideoimansa Pieniä tarinoita -kampanja ylitti uutiskynnyksen myös ulkomailla. Kampanjasta tuli nopeasti maailmanlaajuinen ja siihen osallistui kirjailijoita peräti 45 eri maasta.

Vuoden tulokas nyrkkeilijä Mira Potkonen yllätti suomalaiset viime elokuun Rion olympialaisissa. Hän voitti pronssia 60-kiloisten naisten sarjassa.   Vahvuuksikseen Potkonen nimeää nopeuden ja voimakkaan tahdon. "Tosi paikan tullen, pystyn sulkemaan muun maailman ympäriltäni," hän sanoo. Treenaajana Potkonen kertoo olevansa kurinalainen ja sitkeä. Vahva omistautuminen onkin tuottanut nopeasti tulosta. Ura nyrkkeilijänä on vasta alussa.

Vuoden Eevat valittiin nyt 41. kerran. Äänestyksen tarkoituksena on palkita naisia, jotka kuluneena vuonna ovat erityisesti ansioituneet ja olleet näin kannustavina esimerkkeinä. Valinnat julkistettiin keskiviikkona 15.3. Vuoden Eeva- juhlassa Savoy-teatterissa osana Kirja vieköön -tapahtumaa.

Lisätietoja:

A-lehdet Oy, Eevan päätoimittaja Riitta Nykänen
050 414 4632, riitta.nykanen@a-lehdet.fi