A-lehdet on hyvän mielen työpaikka

A-lehdet on hyvän mielen työpaikka
Määrätietoinen ja johdonmukainen työ A-lehtien henkilöstön mielenterveyden edistämiseksi palkittiin Mieli ry:n Hyvän mielen työpaikka® -merkillä jo toistamiseen. Tunnustus myönnetään vuodeksi kerrallaan.
Julkaistu: 31.5.2022

Merkin myöntämisen perusteluissa korostettiin ajankohtaisia, laaja-alaisia ja pitkäjänteisesti suunniteltuja ja toteutettuja toimenpiteitä mielenterveyttä tukevien käytäntöjen kehittämisessä. Kiitosta saivat vahvasti toiminnan keskiöön nostetut mielen hyvinvoinnin ja terveyden teemat. Tärkeää on myös, että työntekijöiden mielenterveyttä tuetaan erilaisissa elämäntilanteissa, ei vain työhön liittyvissä asioissa.

Mielen hyvinvoinnin tukeminen on yksi A-lehtien yrityskulttuurin painopistealueista. "Haluamme aidosti tehdä parhaamme henkilöstömme hyvinvoinnin ja jaksamisen eteen. Olemme tehneet A-lehdissä paljon töitä mielen hyvinvoinnin tukemiseksi ja uskomme pitkäjänteisellä ja suunnitelmallisella työllä saavuttavamme hyviä tuloksia", kertoo A-lehtien henkilöstöpäällikkö Reetta Tuomi.

Mielen hyvinvoinnin tukena A-lehtien henkilöstölle ovat muun muassa:

  • Auntie – matalan kynnyksen palvelu hyvinvoinnin ja stressinhallinnan tueksi
  • toimiva työterveyshuolto Lääkärikeskus Aavassa
  • joustava työaika
  • työn monipaikkamahdollisuus (etätyömahdollisuus myös ulkomailla)
  • esihenkilötyön tukeminen

Hyvän mielen työpaikka® -merkki on syntynyt osana sosiaali- ja terveysministeriön (STM) Hyvän mielen työpaikka -hanketta, jonka tavoitteena on parantaa ja kehittää suomalaista työelämää ja kansanterveyttä luomalla mielenterveyttä edistäviä ratkaisuja työpaikoille.

A-lehdet on sitoutunut henkilöstönsä mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Teema on osa A-lehtien kestävän kehityksen ohjelmaa.